ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαντά στον Νικόλα ο Ιωνάς: Ουδεμία πίεση ασκείται ώστε να μην προχωρήσουν οι έρευνες για την οικονομία

Απαντά στον Νικόλα ο Ιωνάς: Ουδεμία πίεση ασκείται ώστε να μην προχωρήσουν οι έρευνες για την οικονομία

Ουδεμία πίεση έχει ασκηθεί και ούτε υπάρχουν οποιεσδήποτε πολιτικές πιέσεις στην Κύπρο, προκειμένου να μην προχωρήσουν οι έρευνες για την οικονομία τονίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Νικολάου αναφέρει ότι “το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη επί των ανακρίσεων και ερευνών και ως αρμόδια κεντρική αρχή δικαστικής συνδρομής, περιορίζεται στην προώθηση των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής, τα οποία ετοιμάζονται από τις ανακριτικές αρχές, μετά από έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα”.

Προσθέτει ότι “όλα τα διαβήματα για τη προώθησή τους γίνονται πάντοτε σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα και στα πλαίσια της αγαστή και αδιάλειπτης συνεργασίας μας για αυτό ας μην παραγνωρίζουν τις ενστάσεις που έχουν εγερθεί στις αρμόδιες ελληνικές δικαστικές αρχές, με σκοπό να αποτρέψουν την εκτέλεση των δικαστικών αιτημάτων ή να αποφευχθεί η κατάθεση τους και τα διαβήματα που γίνονται για προώθηση της εκτέλεσης των αιτημάτων”.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι “μόνο έκπληξη μπορεί να προκαλέσουν οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, σήμερα, ότι υπάρχουν πολιτικές πιέσεις για να μην προχωρήσουν οι έρευνες για τη κατάρρευση της οικονομίας, κυρίως τη στιγμή που έχει επιδειχθεί εμπράκτως η αποφασιστικότητα αυτής της Κυβέρνησης για να προχωρήσουν οι έρευνες για την κατάρρευση της οικονομία και για τις τράπεζες, περιλαμβανομένης και της Λαϊκής Τράπεζας”.

Σημειώνει ότι “ευθύς αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας Κυβέρνησης, διορίστηκε η Επιτροπή Διερεύνησης των αιτίων κατάρρευσης της οικονομίας με επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Γιώργο Πική”.

Το πόρισμα της Επιτροπής ευρίσκεται ενώπιον των ανακριτών προς διευκόλυνση του έργου τους ενώ συστάθηκε ειδική μονάδα αποτελούμενη από 30 έμπειρους αστυνομικούς ανακριτές, λογιστές, ειδικούς εμπειρογνώμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και την ίδια ώρα αγοράστηκε ειδικό λογισμικό για διευκόλυνση της διερεύνησης των ποινικών ευθυνών όσων συνέβαλαν στην κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού τομέα, συνεχίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Προσθέτει ότι “ο κ. Παπαδόπουλος, γνωρίζει πολύ καλά ότι η δίωξη των υποθέσεων διενεργείται από τη Νομική Υπηρεσία και ότι όλες οι έρευνες και ανακρίσεις διεξάγονται από την Αστυνομία υπό την καθοδήγησή της Νομικής Υπηρεσίας, εκεί όπου απαιτείται”.

Καταλήγοντας, ο Ιωνάς Νικολάου, αναφέρει, ότι “η λήψη κατάθεσης από πρόσωπα που εμπλέκονται στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων διενεργείται σε χρόνο που αποφασίζεται από τη Νομική Υπηρεσία και θα κριθεί κατάλληλος μετά τη συλλογή του απαραίτητου μαρτυρικού υλικού, στα πλαίσια αιτήματος δικαστικής συνδρομής, διαδικασίες που είναι εκ της φύσεως τους χρονοβόρες”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top