ΚΟΣΜΟΣ

Δικάζεται η Λαγκάρντ για σκάνδαλο υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος - To ΔΝΤ εκφράζει «εμπιστοσύνη» στο πρόσωπο της

Δικάζεται η Λαγκάρντ για σκάνδαλο υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος - To ΔΝΤ εκφράζει «εμπιστοσύνη» στο πρόσωπο της

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δήλωσε την Παρασκευή (22/7) ότι εξακολουθεί να περιβάλλει με «την εμπιστοσύνη« του τη Γενική Διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα δικαστεί στη Γαλλία ως πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας για «αμέλεια» στην υπόθεση Κρεντί Λιονέ-Μπερνάρ Ταπί.

Το συμβούλιο διοίκησης του ΔΝΤ, που εκπροσωπεί 189 κράτη-μέλη, «εξακολουθεί να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Γενικής Διευθύντριας να επιτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.

Σήμερα, το γαλλικό ακυρωτικό δικαστήριο επικύρωσε οριστικά την παραπομπή σε δίκη της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, η οποία θα πρέπει να εξηγήσει την απόφαση που έλαβε το 2007 να προσφύγει στη διαιτησία για την επίλυση μιας διαφοράς ανάμεσα στον Ταπί και στην τράπεζα Κρεντί Λιονέ όσον αφορά την πώληση της Adidas.

Με την απόφαση αυτή είχαν δοθεί, το 2008, 404 εκατομμύρια ευρώ στον Μπερνάρ Ταπί, απόφαση που ακυρώθηκε στη συνέχεια από τη δικαιοσύνη λόγω απάτης.

Το συμβούλιο διοίκησης έχει «ενημερωθεί» για αυτή την υπόθεση και «θα συνεχίσει» να ενημερώνεται, δήλωσε ο κ. Ράις.

Σε μια συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο στις αρχές Ιουλίου, η κ. Λαγκάρντ είχε δηλώσει πως «είναι πλήρως επικεντρωμένη» στην αποστολή της στο ΔΝΤ αλλά είχε δηλώσει πως θα εκθέσει «πολύ σαφώς» τα επιχειρήματά της σε περίπτωση δίκης.

Η κ. Λαγκάρντ, που βρίσκεται στην Κίνα για μία σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20), ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου τη δεύτερη πενταετή θητεία τη ως επικεφαλής του ΔΝΤ.

Διαδέχθηκε το 2011 τον Ντομινίκ Στρος - Καν, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από κατηγορίες ότι προέβηκε σε σεξουαλική επίθεση.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top