Αθώωθηκε μετά που πέρασε 20 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία της μικρής της κόρης

Αθώωθηκε μετά που πέρασε 20 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία της μικρής της κόρης

Ξανακέρδισε την ελευθερία της μετά από 20 χρόνια άδικης φυλάκισης.

Μια Γιαπωνέζα που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της μικρής κόρης της πριν από το 1995 αθωώθηκε σήμερα πανηγυρικά, όπως και ο πρώην σύντροφός της, όπως έγινε γνωστό από τα μέλη της επιτροπής υποστήριξης των δύο καταδίκων.

Η Κέικο Αόκι, 52 ετών σήμερα, και ο πρώην σύντροφός της, ο 50χρονος Τατσουχίρο Μπόκου –επίσης ισοβίτης– αθωώθηκαν από δικαστήριο της Οσάκα και οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν να μην ασκήσουν έφεση.

Και οι δύο τους είχαν αποφυλακιστεί τον Οκτώβριο του 2015, αφού πέρασαν στη φυλακή δύο δεκαετίες, καθώς είχαν εκφραστεί έντονες αμφιβολίες για την ενοχή τους. «Από τον γαλάζιο ουρανό, η κόρη μου με βλέπει κι από εκεί ψηλά μου λέει, καλό δεν είναι αυτό μαμά;» είχε πει τότε η Αόκι, η μητέρα της Μεγκούμι, που πέθανε σε ηλικία 11 ετών.

Το ζευγάρι, που ανέκαθεν διακήρυττε την αθωότητά του, είχε κατηγορηθεί ότι έριξε βενζίνη στο γκαράζ του σπιτιού όπου διέμεναν με το κορίτσι και έβαλε φωτιά προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα της ασφάλειας.

Σήμερα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκρινε ότι οι ομολογίες τους δεν μπορούσαν να θεωρηθούν ως αποδείξεις της ενοχής τους. «Είναι πιθανόν ότι και οι δύο ομολόγησαν από φόβο αλλά και επειδή τους ασκήθηκε έντονη ψυχολογική πίεση από τους ανακριτές» είπε ο δικαστής, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Το δικαστήριο πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά μπορεί να μην ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού, αλλά να προκλήθηκε τυχαία.

Είναι η δεύτερη φορά από το 1975 που ένας ισοβίτης ή θανατοποινίτης αθωώνεται στην Ιαπωνία. Η πιο αξιομνημόνευτη περίπτωση ήταν εκείνη του Ιβάο Χακαμάντα, ο οποίος αποφυλακίστηκε το 2014 αφού πέρασε σχεδόν μισό αιώνα στην πτέρυγα των θανατοποινιτών για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.

newsbeast.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χρίστος Κληρίδης στο «T»:  «Η ΔΗΜΑΛ δεν είναι διάττων αστέρας» - «Επικρατεί μετριότητα σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης του τόπου»

Χρίστος Κληρίδης στο «T»: «Η ΔΗΜΑΛ δεν είναι διάττων αστέρας» - «Επικρατεί μετριότητα σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης του τόπου»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αλλαγής (ΔΗΜΑΛ), Χρίστος Κληρίδης, σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο Themaonline, καταθέτει μια ιδιαίτερα αιχμηρή και πολυεπίπεδη παρέμβαση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Κύπρο. Με βασικό άξονα τη διαπίστωση περί «γενικευμένης μετριότητας» στη διακυβέρνηση, ασκεί έντονη κριτική σε κρίσιμους τομείς, όπως η δικαιοσύνη, η άμυνα, η ενεργειακή πολιτική και η διαχείριση της ακρίβειας, επισημαίνοντας ότι το κόστος των λαθών μετακυλίεται στον πολίτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE