ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στις 8 Σεπτεμβρίου θα ακούσει την ποινή ο «Αράπης» για τον εμπρησμό του πρακτορείου στοιχημάτων

Στις 8 Σεπτεμβρίου θα ακούσει την ποινή ο «Αράπης» για τον εμπρησμό του πρακτορείου στοιχημάτων

Την Τρίτη (06/09) ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο συνήγορος υπεράσπισης του Χαραλάμπους αγόρευσε για μετριασμό ποινής του πελάτη του, σημειώνοντας πως το Σώμα πρέπει να λάβει υπόψη του το γεγονός ότι δεν υπήρχε οικονομικό κίνητρο ή κίνητρο εκδίκησης από τον εμπρησμό του πρακτορείου στοιχημάτων.

Μετά την αγόρευση το Κακουργιοδικείο όρισε την 8η Σεπτεμβρίου 2016 ως ημερομηνία για επιβολή ποινής στον Ανδρέα Χαραλάμπους.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο αναφέροντας πως η Κατηγορούσα Αρχή απέδειξε πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Ανδρέας Χαραλάμπους δηλαδή της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και του εμπρησμού και έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο και στις δύο κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης λίγο πριν τις 05.30 το πρωί της 12ης Μαΐου 2015 εξερράγη πυρκαγιά στο πρακτορείο στοιχημάτων Megabet Plus στη Λάρνακα. Από την πυρκαγιά  κάηκε ο εξοπλισμός και μέρος του κτιρίου με τις ζημιές να ανέρχονται στις 80 περίπου χιλιάδες ευρώ.

Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι έρευνες  της Αστυνομίας και της Π.Υ κατέδειξαν ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, ότι οι άγνωστοι εισήλθαν στο κτίριο αφού έσπασαν το γυαλί της κύριας αλουμινένιας εισόδου και έβαλαν τη πυρκαγιά εσωτερικά της εισόδου, χρησιμοποιώντας εύφλεκτη ύλη δηλαδή βενζίνη.

Για την υπόθεση συνελήφθηκαν δύο Σύροι οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι στις 12 Μαΐου 2015 έβαλαν φωτιά στο πρακτορείο έναντι αμοιβής και κατόπιν προτροπής από αντίζηλους του ιδιοκτήτη του Λάζαρου Φιλίππου.

Σημειώνεται ότι το Κακουργιοδικείο επέβαλε τον περασμένο Νοέμβριο ποινή φυλάκισης τριών ετών στους Saddam Qunbus και Mohamad Okla, 33 ετών από τη Συρία, οι οποίοι κατονόμασαν τον συγκατηγορούμενο τους Ανδρέα Χαραλάμπους ως εμπλεκόμενο στο σχεδιασμό του εμπρησμού. Ο Ανδρέας Χαραλάμπους δεν παραδέχθηκε ενοχή στον εμπρησμό.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top