ΚΟΣΜΟΣ

Γλώσσα πεζοδρομίου: Πρόεδρος είπε στους Ευρωβουλευτές «να πάτε να γ_ _ _ _ _» Έκανε και χειρονομία

Γλώσσα πεζοδρομίου: Πρόεδρος είπε στους Ευρωβουλευτές «να πάτε να γ_ _ _ _ _»  Έκανε και χειρονομία

Εκτός εαυτού φαίνεται να είναι ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος μιλά δημόσια το τελευταίο διάστημα με γλώσσα πεζοδρομίου.

Μετά την απίστευτη επίθεση του στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο χαρακτήρισε «πουτ@ν@ς γιο», ο Ντουτέρτε ξέφυγε απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει για να πατάξει την εγκληματικότητα στη χώρα του.

«Τους λέω να πάνε να γ@μηθούνε... Το κάνετε αυτό για να εξιλεωθείτε από τα αμαρτήματά σας», είπε απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, σε ομιλία του στην πόλη Νταβάο που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι ABS-CBN.

Ο Ντουτέρτε έκανε μάλιστα και μια χαρακτηριστική, υβριστική χειρονομία εναντίον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο καταδίκασε πρόσφατα "το κύμα εξωδικαστικών εκτελέσεων και δολοφονιών" στις Φιλιππίνες.

Ο αμφιλεγόμενος πολιτικός εξελέγη πρόεδρος των Φιλιππίνων τον Μάιο του 2016, με την υπόσχεση ότι θα εξαλείψει την διακίνηση ναρκωτικών μέσα σε έξι μήνες. Μετά την ορκωμοσία του, τον Ιούνιο, έχουν σκοτωθεί περίπου... 3.000 άνθρωποι (αστυνομικοί και άγνωστοι δράστες), σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία των αστυνομικών αρχών. Την Κυριακή ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει για άλλους έξι μήνες την εκστρατεία του για την πάταξη της εγκληματικότητας, διότι το πρόβλημα του λαθρεμπορίου ναρκωτικών αποδείχθηκε πιο σοβαρό απ' ό,τι πίστευε.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε ανησυχίες για «τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό των προσώπων που σκοτώνονται σε αστυνομικές επιχειρήσεις» και ζήτησε από τη Μανίλα να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τις δολοφονίες αυτές.

Ο Ντουτέρτε έστρεψε ιδιαίτερα τα βέλη του στην Γαλλία και την Βρετανία, δυο χώρες που τις χαρακτήρισε"υποκριτικές". Οι αποικιοκράτες πρόγονοι των ευρωβουλευτών σκότωσαν "χιλιάδες Άραβες" και άλλους λαούς, είπε. «Το παίζουν ηθικοί για να ελαφρύνουν το αίσθημα ενοχής τους. Ποιον σκότωσα εγώ; Αν αληθεύουν τα στοιχεία,είναι 1.700, όμως ποιοι είναι αυτοί; Είναι εγκληματίες! Και αυτό το αποκαλείτε γενοκτονία;», συνέχισε.

«Και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το θράσος να με καταδικάζει; Το επαναλαμβάνω λοιπόν, να πάτε να γ@μηθείτε»,κατέληξε, δείχνοντας το μεσαίο δάχτυλό του στις Βρυξέλλες!

Πηγή: STAR

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top