ΚΟΣΜΟΣ

Έκλεισε μετά από 30 χρόνια το γήπεδο που… γέρνει! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA

Έκλεισε μετά από 30 χρόνια το γήπεδο που… γέρνει! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA

Για τρεις δεκαετίες η Ντεπορτίβο Λινιέρες χρησιμοποιούσε το στάδιο «Χουάν Αντόνιο Αρίας», η διαγράμμιση του οποίου ήταν τραγική με τη γηπεδούχο ομάδα να ξέρει και να εκμεταλλεύεται όλα τα… μυστικά

Στις μικρές κατηγορίες της Αργεντινής ήταν ένα γήπεδο… θρύλος. Μόλις 30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Μπουένος Άιρες το «Χουάν Αντόνιο Αρίας», η έδρα της Ντεπορτίβο Λινιέρες ήταν ένα από τα πιο δύσκολα γήπεδα που είχαν να περάσουν οι ομάδες της 4ης κατηγορίας.

Μόνο που οι δυσκολίες δεν είχαν να κάνουν με την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι οπαδοί, αλλά με το γήπεδο αυτό καθ’ αυτό. Τι εννοούμε;

Η ιδιομορφία του υπεδάφους και η κακοτεχνία (φτιάχτηκε πριν από 30 χρόνια) δημιούργησαν ένα γήπεδο το οποίο απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ιδανικό… Κι αν στην αρχή δεν έγινε αντιληπτό, μετά από κάποια παιχνίδια οι αντίπαλοι άρχισαν να διαμαρτύρονται. Το πιο εύκολο ήταν ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας να αντιληφθεί ότι οι δύο εστίες δεν είναι ευθυγραμμισμένες.

Το ακριβές μέγεθος της κακοτεχνίας αποδείχθηκε μέσα από την εφαρμογή google earth όπου αποτυπώθηκε η εικόνα του γηπέδου από ψηλά και μπορείτε να δείτε στην κεντρική φωτογραφία πως έπρεπε να είναι το γήπεδο (το κόκκινο περίγραμμα) και πως ήταν.

«Η αλήθεια είναι ότι μέσα σ’ αυτά τα χρόνια είχαμε προσαρμόσει και τις τακτικές μας σύμφωνα με τις ιδιομορφίες του γηπέδου, επιλέγοντας πάντα να επιτεθούμε από την πλευρά που είναι πιο… πλατιά», παραδέχθηκε ο Όσκαρ Αγκίρε προπονητής της ομάδας εδώ και 15 χρόνια και συμπλήρωσε: «Όλοι πάντως το γνώριζαν ότι το γήπεδο μας είχε αυτές τις ιδιαιτερότητες».

Πλέον όμως η Ομοσπονδία αποφάσισε να παρέμβει κι έτσι έκλεισε το γήπεδο δίνοντας τρεις μήνες παράταση στην ομάδα προκειμένου να το… ευθυγραμμίσει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top