ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτης Κρασιάς, ο νεότερος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλους για τον Δήμο Λεμεσού

Παναγιώτης Κρασιάς, ο νεότερος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλους για τον Δήμο Λεμεσού

Είναι μόλις 25 χρονών και είναι ο νεότερος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμο Λεμεσού.

Διαβάζοντας το βιογραφικό του, αντιλαμβάνεται κανείς πως είναι ένας νέος γεμάτος όρεξη και δράση για τα κοινά.

 Ο Παναγιώτης Κρασιάς γεννήθηκε το 1991 στη Λεμεσό. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Σπυρίδωνα με Άριστα. Ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία και εξασφάλισε πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου σπούδασε Σύγχρονες Γλώσσες και Ευρωπαϊκές Σπουδές, με κατεύθυνση στις Πολιτικές Επιστήμες. Έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, μέσω του οποίου έχει φοιτήσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για ένα χρόνο. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο του Ρότερνταμ, όπου ειδικεύτηκε στη Δημόσια Διοίκηση και συγκεκριμένα στην ανάλυση της αξιοπιστίας των πολιτών προς τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ξεκίνησε από νωρίς την εμπλοκή του στα κοινά και την πολιτική. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά Ευρωπαϊκά και Διεθνή συνέδρια, εκπροσωπώντας την Κύπρο. Πρόσφατα, συμμετείχε στο Οικονομικό Φόρουμ στην Πολωνία. Τον Σεπτέμβριο του 2016 επιλέχθηκε ως ένας από τους 350 καλύτερους νεαρούς ηγέτες του κόσμου. Έχει συμμετάσχει στην 1η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων, ενώ υπήρξε ομιλητής στο πρώτο συνέδριο που διεξήχθη στην Κύπρο με τίτλο ‘Free Market Roadshow: Time for a change in Europe’, στο οποίο μίλησε για θέματα εμπορίου και ανάπτυξης. Υπήρξε ενεργός μέλος στο Κέντρο Νεότητας Αγρού και είναι Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του ΜΚΟ Youth Business Network. Παράλληλα, είναι ενεργό μέλος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕΔΗΚ).

Ο Παναγιώτης Κρασίας εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για διάρκεια ενός έτους και διετέλεσε εκπαιδευόμενος/κοινοβουλευτικός βοηθός του Κύπριου Ευρωβουλευτή κο Κώστα Μαυρίδη (ΔΗ.ΚΟ-S&D) και του Βέλγου Ευρωβουλευτή κο Hugues Bayet (S&D). Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Αυτή την περίοδο εργάζεται στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως εξωτερικός ερευνητικός συνεργάτης στο τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου.

Όπως αναφέρει, κύριο μέλημα του είναι η εμπλοκή των νέων αλλά και του κάθε απλού πολίτη στα κοινά και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, έτσι ώστε να γίνουμε όλοι ενεργοί πολίτες. «Ζητώ την στήριξη σας για να ακουστούν οι δικές μας φωνές, οι φωνές των νέων αλλά και των επόμενων γενεών που θα χαράξουν την πολιτική και το μέλλον αυτού του Δήμου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top