Η Κίνα προχώρησε στην εκτόξευση δοκιμαστικού δορυφόρου «pulsar»

Η Κίνα προχώρησε στην εκτόξευση δοκιμαστικού δορυφόρου «pulsar»

Η Κίνα προχώρησε στην εκτόξευση δοκιμαστικού δορυφόρου «pulsar» σήμερα από το πεδίο εκτοξεύσεων Τζιουκουάν στα βορειοδυτικά της χώρας.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση πυραύλου-φορέα Long March-11. Επρόκειτο για την 239η εκτόξευση που έγινε με πύραυλο-φορέα αυτού του τύπου.

Με την τοποθέτησή του σε τροχιά ο δορυφόρος θα πραγματοποιήσει σειρά δοκιμαστικών λειτουργιών, αναφορικά με την προσαρμογή του, στο διαστημικό περιβάλλον.

Η σχεδίαση και η κατασκευή του δορυφόρου έγινε από ακαδημαϊκά ιδρύματα τα οποία συνεργάζονται με την China Aerospace Science and Technology Corp.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Στρασβούργο ο ΠτΔ: Προσφωνεί την Ολομέλεια του ΕΚ - Παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας

Στο Στρασβούργο ο ΠτΔ: Προσφωνεί την Ολομέλεια του ΕΚ - Παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα, το απόγευμα, στο Στρασβούργο, όπου αύριο, 20 Ιανουαρίου 2026, θα προσφωνήσει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πολιτικό της αποτύπωμα για το επόμενο εξάμηνο, υπό το κεντρικό μήνυμα «Μια Αυτόνομη Ένωση. Ανοικτή στον Κόσμο», με έμφαση σε μια Ευρώπη που ενισχύει τη στρατηγική της αυτονομία, την ανθεκτικότητα και την ανταγωνιστικότητά της μέσα σε ένα περιβάλλον αυξημένων γεωπολιτικών προκλήσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE