ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σενάριο παράτασης των διαπραγματεύσεων στο Μοντ Πελεράν

Το σενάριο παράτασης των διαπραγματεύσεων στο Μοντ Πελεράν

Συνεχίζεται το πρωί στο Μοντ Πελεράν η συζήτηση επί του εγγράφου για τα κριτήρια εδαφικού

Στις 10.30 το πρωί, τοπική ώρα, σήμερα θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση των δύο ηγετών επί του ενοποιημένου εγγράφου που περιέχει τις θέσεις των πλευρών για τα κριτήρια του εδαφικού, ενώ τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης όσο και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί χαρακτήρισαν την Παρασκευή 11/11 σημαντική.

Νωρίτερα, στις 9, τοπική ώρα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τη διαπραγματευτική ομάδα της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Υπάρχει μια δημιουργική προσπάθεια και από τις δυο πλευρές, ένα καλό κλίμα αλλά αυτά δεν είναι από μόνα τους αρκετά για να δώσουν το αποτέλεσμα, δήλωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις πρώτες του δηλώσεις από την Ελβετία, αναφερόμενος στην σημερινή συνέχιση της συζήτησης των κριτηρίων. Όπως είπε, τα πάντα που αφορούν την εδώ κατάληξη του ζητήματος του εδαφικού θα εξαρτηθούν από το διάλογο που θα γίνει σήμερα.

Η κατάσταση για τα κριτήρια του εδαφικού θα ξεκαθαρίσει σήμερα, δήλωσε και ο Τ/κ ηγέτης που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης για μία ημέρα της διαπραγμάτευσης, προσθέτοντας πως εάν αύριο πάνε όλα κατ` ευχήν - αλλά ο χρόνος δεν είναι επαρκής- μπορεί να γίνει λόγος για παράταση κατά μία ακόμη ημέρα. Αλλά, όπως είπε, εάν όλα πάνε καλά και τελειώσουν δεν χρειάζεται παράταση.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top