ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επικίνδυνα προϊόντα στην Κυπριακή αγορά - Ενημερωθείτε!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επικίνδυνα προϊόντα στην Κυπριακή αγορά - Ενημερωθείτε!

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια Αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, πληροφορεί τους καταναλωτές ότι την εβδομάδα 21-27/11/2016 έχουν κοινοποιηθεί στο Σύστημα, προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους.

Τα προϊόντα αυτά εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις αγορές διαφόρων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια, κοινοποιήθηκαν στο Σύστημα GRAS-RAPEX.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για τα επικίνδυνα προϊόντα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ec.europa.eu/rapex

Το RAPEX κάνει λόγο για προσαρμογέας γενικής χρήσης, μάρκας Swiss Military, με χώρα κατασκευής την Κίνα, το οποίο διατρέχει κίνδυνο ηλεκτροπληξίας από πιθανή επαφή του χρήστη με μεταλλικά αγώγιμα μέρη, παιχνίδι δημιουργίας φουσκάλων, μάρκας Servicola, με χώρα κατασκευής την Κίνα και μικροβιολογικός κίνδυνος από την παρουσία αερόβιων μεσόφιλων μικροοργανισμών στο υγρό, την παιδική κούνια, μάρκας Happy People, με χώρα κατασκευής τη Γερμανία η οποία έχει κίνδυνο τραυματισμού από πιθανή πτώση του παιδιού λόγω ελαττωματικής κατασκευής της κούνιας και ξύλινο παιχνίδι τρενάκι, μάρκας Qsource, με άγνωστη χώρα κατασκευής το οποίο παρουσιάζει χημικό κίνδυνο από την παρουσία υψηλής συγκέντρωσης νικελίου στο παιχνίδι.

Επίσης, στους Φαντεζί αναπτήρες, μάρκας Take eagle, με χώρα κατασκευής την Κίνα, αναπτήρες, μάρκας TENGHONG, με άγνωστη χώρα κατασκευής, αναπτήρες, μάρκας WORKER, με γραμμοκώδικα 8697440345543 και με χώρα κατασκευής την Κίνα, αναπτήρες, μάρκας DELTASUN, μοντέλο N-140-4, με γραμμοκώδικα 869744035425 και με άγνωστη χώρα κατασκευής, αναπτήρες, μάρκας MARPAS, με γραμμοκώδικα 8699916050012 και με χώρα κατασκευής την Κίνα, αναπτήρες, μάρκας HUNTER H&l, με γραμμοκώδικα 8699754833875 και με χώρα κατασκευής την Κίνα, υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκαυμάτων λόγω του ότι είναι ελκυστικοί στα παιδιά και μπορεί να εκληφθούν ως παιχνίδια.

Το παιδικό μπικίνι, μάρκας ZHUANGHUANG, με χώρα κατασκευής την Κίνα έχει κίνδυνο τραυματισμού από την παρουσία κορδονιών που δένουν στο πίσω μέρος του ενδύματος.

Η πλαστική κούνια, μάρκας DOREX, με χώρα κατασκευής την Ουγγαρία φέρει κίνδυνο τραυματισμού από πιθανή πτώση του παιδιού λόγω μειωμένης αντοχής της κούνιας, το φανελάκι ύπνου σε τσάντα με καλλυντικό προϊόν, μάρκας Jack Wills, με χώρα κατασκευής την Κίνα έχει κίνδυνο εγκαυμάτων λόγω υψηλής ευφλεκτότητας της φανέλας.

Επίσης, η πόρτα ασφαλείας για παιδιά, μάρκας Dreambaby, με γραμμοκώδικα 29312742301907 και με χώρα κατασκευής την Κίνα, η πόρτα ασφαλείας για παιδιά, μάρκας DOLLE, με άγνωστη χώρα κατασκευής και η πόρτα ασφαλείας για παιδιά, μάρκας First Baby Safety, μοντέλο Safrane με χώρα κατασκευής την Ολλανδία, διατρέχουν κίνδυνο τραυματισμού λόγω ελαττωματικής κατασκευής της πόρτας και μη συμμόρφωσης με το σχετικό πρότυπο ασφαλείας.

Το παιχνίδι φυσαρμόνικα, μάρκας Bontempi, με χώρα κατασκευής την Κίνα και η φλογέρα, μάρκας Arped, με χώρα κατασκευής την Κίνα διατρέχουν κίνδυνο βλάβης στην ακοή από τα ψηλά επίπεδα έντασης του ήχου που εκπέμπει το παιχνίδι.

Επίσης, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Kοινωνικών Ασφαλίσεων, πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι στο πλαίσιο στοχευμένης εκστρατείας του στην κυπριακή αγορά για έλεγχο της περιεκτικότητας κολλών άμεσης δράσης σε βενζόλιο, χλωροφόρμιο, τολουόλιο, έχει εντοπίσει τα δύο πιο κάτω προϊόντα, τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους: Aite cool super glue και super glue high tech.

Μετά από εργαστηριακή ανάλυση των ληφθέντων δειγμάτων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπιστώθηκε ότι τα δύο πιο πάνω προϊόντα περιέχουν την επικίνδυνη χημική ουσία Χλωροφόρμιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο του 0,1% κατά βάρος, κατά παράβαση του σημείου 32 του Παραρτήματος XVII του Ευρωπαϊκού Κανονισμού REACH .

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top