ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννάκης Ομήρου: «Η συμφωνία επανάληψης των διαπραγματεύσεων εγείρει σοβαρά ερωτήματα»

Γιαννάκης Ομήρου: «Η συμφωνία επανάληψης των διαπραγματεύσεων εγείρει σοβαρά ερωτήματα»

Η συμφωνία της Πέμπτης 01/12, επανάληψης των διαπραγματεύσεων στα πλαίσια ενός ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος εγείρει σοβαρά ερωτήματα, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

"Γιατί δεν ετηρήθη η δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι προκειμένου να συγκληθεί πολυμερής διάσκεψη θα πρέπει να βρεθούμε σε ακτίνα συμφωνίας τόσο στο εδαφικό όσο και στα υπόλοιπα εκκρεμούντα θέματα;Γιατί δεν έχει διασφαλιστεί η συμμετοχή στην πολυμερή διάσκεψη της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ε.Ε και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας; Γιατί δεν υπήρξε πρόνοια ώστε να υλοποιηθεί η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ότι  προ της σύγκλησης της πολυμερούς – διεθνούς διάσκεψης με αποκλειστικό αντικείμενο την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, θα έπρεπε να προηγηθεί προδιαβούλευση Ελλάδας – Τουρκίας για να είναι σαφές ότι στόχος της Διάσκεψης θα είναι η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και η κατάργηση των εγγυήσεων;" αναφέρει ο κ. Ομήρου.

Η ψεσινή συμφωνία 01/12, σημειώνει, εμπεριέχει εξόφθαλμους κινδύνους, είτε να οδηγηθούμε σε λύση άδικη και ετεροβαρή ή σε ναυάγιο του οποίου την ευθύνη θα επωμισθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά.

`Σε μια στιγμή κλιμάκωσης των απειλών της Τουρκίας, σε βάρος Κύπρου και Ελλάδας, η ψεσινή συμφωνία επιτείνει τις ανησυχίες και κορυφώνει την αγωνία για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού στην Κύπρο` καταλήγει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top