ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Νικόλας Θεοδώρου στη λίστα με τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της Ευρώπης! - Ληστεία και φονικοί πυροβολισμοί - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Νικόλας Θεοδώρου στη λίστα με τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της Ευρώπης! -  Ληστεία και φονικοί πυροβολισμοί - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Με αφορμή την εκστρατεία της Europol για εντοπισμό των 23 πιο επικίνδυνων εγκληματιών της Ευρώπης που καταζητούνται και τη δημοσιοποίηση της περίπτωσης του Άλεξ Μπουρέλι, ήρθε στην επιφάνεια και η υπόθεση ενός καταζητούμενου στο Βέλγιο.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για τον Νικόλα Θεοδώρου. Πρόκειται για 45χρονο ομογενή με βελγική υπηκοότητα που εδώ και 11 χρόνια καταζητείται για ληστεία και απόπειρα φόνου δυο εμπόρων αυτοκινήτων, σε χωριό του Βελγίου.

Στις 15 Νοεμβρίου του 1999 συμμετείχε σε ένα καλοσχεδιασμένο έγκλημα που έλαβε χώραν στην κοινότητα Hensies. Μαζί με τον Pascal Heuchampsem υποκρίθηκαν ότι είναι υποψήφιοι πολιτές αυτοκινήτων Lotus Esprit.

Διευθέτησαν, λοιπόν, συνάντηση με τους εμπόρους αυτοκινήτων Dominique Viste και Guy Lecocq. 

Αντί όμως να γίνει αγοραπωλησία σημειώθηκε... συναλλαγή θανάτου. Πιο συγκεκριμένα, ο Θεοδώρου μαζί με τον Heuchampsem λήστεψαν από τους δυο επιχειρηματίες 650.000 φράγκα  (περίπου 16.000 ευρώ), ενώ αποπειράθηκαν να τους σκοτώσουν.

Πυροβόλησαν δυο φορές τον Βίστε στον λαιμό, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά με τέσσερις πυροβολισμούς στο κεφάλι ο Λεκόκ.

Αρχικά η Αστυνομία υποπτεύθηκε τον Heuchampse, αλλά ο τελευταίος κατέθεσε πως ηθικός αυτουργός ήταν  ο Θεοδώρου. Τελικά, τον Οκτώβριο του 2005 (27/10) δικαστήριο του Βελγίου επέβαλε ποινή φυλάκισης 25 χρόνων στον Θεοδώρου για απόπειρα φόνου. Ωστόσο, ο τότε 36χρονος είχε εξαφανιστεί και καταζητείται εδώ και 11 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Interpol ο Θεοδώρου μιλά γαλλικά και ελληνικά.

Το ThemaOnline έκανε σχετική διερεύνηση για να επιβεβαιώσει κατά πόσον ο Θεοδώρου κατάγεται από τον Ελλαδικό χώρο ή από την Κύπρο.

Σύμφωνα με την Europol ο 45χρονος είναι ελληνικής καταγωγής, χωρίς ωστόσο να μας διευκρινιστεί ο ακριβής τόπος καταγωγής του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top