ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Δημητρίου: «Να αποκαταστήσουμε τη σχέση του κράτους με τον πολίτη»

Δ. Δημητρίου: «Να αποκαταστήσουμε τη σχέση του κράτους με τον πολίτη»

Για ανάγκη αποκατάστασης του κράτους με τον πολίτη έκανε λόγο ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2017 στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Να κάνουμε την πατρίδα μας τη χώρα εκείνη από την οποία οι νέοι μας δεν θα θέλουν να μεταναστεύσουν, δεν θα χρειάζεται να φύγουν. Χρειάζεται να κρατήσουμε εδώ το τεράστιο δυναμικό της νέας γενιάς και να επαναπατρίσουμε τους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό», ανέφερε

Σε σχέση με το Κυπριακό, διερωτήθηκε πόσο διαφορετικός θα ήταν ο προϋπολογισμός 2017 χωρίς την ύπαρξη του Κυπριακού. Σημείωσε ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη και ριζοσπαστικότερη μεταρρύθμιση. Πρόσθεσε ότι αν αλλάξει «ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον τόπο μας τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια, θα δώσουμε μια ευκαιρία στο τεράστιο ανεκμετάλλευτο δυναμικό ολόκληρης της Κύπρος και των ανθρώπων της».

«Οφείλουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας να τους προσφέρουμε την ευκαιρία να ζήσουν και να ευημερήσουν σε μια φυσιολογική χώρα», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος θα πρέπει να κτίσει πάνω στα γερά θεμέλια των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της: τον τουρισμό και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Στον τουρισμό, είπε ότι μια ανανεωμένη στρατηγική μπορεί να πετύχει μια βιώσιμη αύξηση στις τουριστικές ροές, σταθερά κάθε χρόνο χωρίς σκαμπανεβάσματα και εξάρτηση στις περιφερειακές πολιτικές καταστάσεις. Στον τομέα των υπηρεσιών και των επενδύσεων, εκτιμά ότι η λύση είναι να «κτίσουμε κουλτούρα καινοτομία τόσο για επενδύσεις όσο και για δραστηριοποίησης διεθνώς εδραιωμένων οργανισμών στην έρευνα και ανάπτυξη».

Σημείωσε επίσης την ανάγκη για ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής η οποία - όπως είπε - θα κτυπήσει ταυτόχρονα και τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία.

Στον τομέα της υγείας, σημείωσε την ανάγκη «να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα όλων αυτών που χρειάζεται να συγκρουστούμε και να προχωρήσουμε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top