ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα συνεχιστεί η στήριξη στο Κυπριακό, διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος της Βουλής της Σλοβακίας

Θα συνεχιστεί η στήριξη στο Κυπριακό, διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος της Βουλής της Σλοβακίας

Η Σλοβακία θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη για το Κυπριακό, τόσο σε διεθνές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της χώρας Andrej Danko, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο κ. Danko συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, στο γραφείο του στη Βουλή.
 
Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Συλλούρης καλωσόρισε το Σλοβάκο ομόλογό του, σημειώνοντας ότι η Σλοβακία είναι μια πολύ φιλική χώρα, η οποία έχει δείξει έμπρακτα τη στήριξή της προς την Κύπρο διαχρονικά, σε όλους τους τομείς.
 
Οπως ανέφερε ο κ. Συλλούρης, η Μπρατισλάβα «στα διεθνή φόρα πάντα στήριζε την υπόθεση της Κύπρου στη βάση αρχών και αξιών, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών αρχών».
 
Ακόμη, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ευχαρίστησε τη Σλοβακία για τη συμμετοχή αποσπάσματος στην ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), αλλά και την Πρέσβειρα της χώρας, Οξάνα Τόμοβα, για τη βοήθεια της σε ζητήματα δικοινοτικής συνεργασίας.
 
Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι η καλή σχέση των δύο χωρών θα εμβαθυνθεί περισσότερο και θα φέρει πιο πρακτικά αποτελέσματα για τους δύο λαούς. «Θα συνεχίσουμε τη συνεννόηση και τη συνεργασία», κατέληξε ο κ. Συλλούρης.
 
Μιλώντας μέσω διερμηνέα, ο κ. Danko εξέφρασε την ευχή η Κύπρος να μπορέσει να ξεπεράσει σύντομα τα τραύματα του ιστορικού παρελθόντος. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η Κύπρος δεν είναι μόνο σημαντική ως τουριστικός προορισμός για τη χώρα του, αλλά βρίσκεται και στο επίκεντρο της εξωτερικής της πολιτικής.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Σλοβακίας ανέφερε επίσης ότι στην αντιπροσωπεία που επισκέπτεται την Κύπρο μετέχει και ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, κάτι που όπως είπε, αναδεικνύει και υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει η Μπρατισλάβα στις κυπρο-σλοβακικές σχέσεις.



Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top