ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη επιχείρηση συλλήψεων στην Τουρκία μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση - Στους 118 οι συλληφθέντες

Μεγάλη επιχείρηση συλλήψεων στην Τουρκία μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση - Στους 118 οι συλληφθέντες

Μπαράζ συλλήψεων ακολούθησε μετά την ανάληψη ευθύνης για τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου 10/12 στην Κωνσταντινούπολη, με τις τουρκικές αρχές να συλλαμβάνουν 118 ανθρώπους σε όλη την χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Κατά την διάρκεια εφόδων, συνελήφθησαν 118 στελέχη του φιλο-κουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (ΗDP) ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με τους αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK). 

Από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 155, έξω από αθλητικό στάδιο. Το 39ο θύμα ήταν Σελίν Τσελίκ, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του.

Περίπου 500 αστυνομικοί υποστηριζόμενοι από θωρακισμένα οχήματα και ένα ελικόπτερο εξαπέλυσαν επιχείρηση στην πόλη Αδανα της νότιας Τουρκίας και συνέλαβαν 25 αξιωματούχους του HDP, μετέδωσε το Anadolu.

Στην Κωνσταντινούπολη, μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν σε ξεχωριστές επιχειρήσεις 20 αξιωματούχους του φιλοκουρδικού κόμματος, περιλαμβανομένου του τοπικού επικεφαλής, και πραγματοποίησαν έρευνες σε διάφορες διευθύνσεις, μεταξύ των οποίων και τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην ίδια πόλη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ανάμεσα στα 17 στελέχη του κόμματος που συνελήφθησαν στη διάρκεια εφόδων στην πρωτεύουσα είναι και ο ανώτερος αξιωματούχος του HDP στην     Αγκυρα, μετέδωσε το πρακτορείο και πρόσθεσε ότι 51 άνθρωποι συνελήφθησαν στην πόλη Μερσίνη της νότιας Τουρκίας και πέντε στην βορειοδυτική επαρχία Μανίσα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top