Δύο συλλήψεις για τη νέα επίθεση στη Σμύρνη

Δύο συλλήψεις για τη νέα επίθεση στη Σμύρνη

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία σχετικά με τη νέα επίθεση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τα δικαστήρια της Σμύρνης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο δράστες και ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν εφτά άτομα. Η αστυνομία αναζητεί άλλον ένα δράστη ο οποίος - όπως εκτιμά - πιθανόν να διέφυγε.

Η νέα επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 16.10 ώρα Τουρκίας (15.10 ώρα Κύπρου) όταν ένα όχημα ζήτησε να μπει στο δικαστήριο αλλά ο αστυνομικός δεν το επέτρεψε γιατί το θεώρησε ύποπτο. Αμέσως οι δύο τρομοκράτες που βρίσκονταν μέσα στο όχημα το εγκατέλειψαν και ακολούθως το όχημα ανατινάχθηκε. Ακολούθησε μάχη με την αστυνομία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο τρομοκράτες. 

Η τουρκική αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για επίθεση του ΡΚΚ. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν καλασνίκοφ ενώ η αστυνομία σημειώνει ότι οι γεμιστήρες ενώθηκαν με ταινία δύο - δύο για να μην χάνουν χρόνο κατά τη χρήση τους, όπως ακριβώς έγινε και στην επίθεση του Ρέινα στην Κωνσταντινούπολη.

Από τους τραυματίες οι τρεις είναι αστυνομικοί. Κανένας δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο διορισμός Χαν απτή απόδειξη ότι η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Κύπρου

ΠτΔ: Ο διορισμός Χαν απτή απόδειξη ότι η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Κύπρου

Ο διορισμός του Γιοχάνες Χαν ως Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό αποτελεί απτή απόδειξη ότι η ΕΕ στέκεται σταθερά και αποφασιστικά στο πλευρό της Κύπρου, είπε την Τέταρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE