ΚΟΙΝΩΝΙΑ

10 χρόνια φυλακή στη δασκάλα που είχε σχέση με 13χρονο μαθητή της – Στην Κύπρο ένας χρόνος φυλακή σε καθηγητή που είχε σχέση με 15χρονη μαθήτρια του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

10 χρόνια φυλακή στη δασκάλα που είχε σχέση με 13χρονο μαθητή της – Στην Κύπρο ένας χρόνος φυλακή σε καθηγητή που είχε σχέση με 15χρονη μαθήτρια του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σάλος είχε ξεσπάσει σε συγκεκριμένο κομμάτι της κοινής γνώμης στην Κύπρο όταν δημοσιοποιήθηκε η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο, σε 39χρονο καθηγητή από την Λεμεσό, ο οποίος είχε ερωτικό δεσμό με 15χρονη μαθήτρια του, από την Λευκωσία.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Οργανώσεις, φορείς και δημόσια πρόσωπα εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για το μέγεθος της ποινής που επιβλήθηκε στον καθηγητή (ένας χρόνος φυλάκιση) αλλά και για το λεκτικό ύφος της απόφασης.

Διαβάστε εδώ: Οργισμένη ανάρτηση της Αναστασίας Παπαδοπούλου για την ποινή χάδι στον 39χρονο καθηγητή που είχε σχέση με μαθήτρια του – «Mα είδες πώς ντύνονται οι μιτσιές πλέον;»

Την ίδια περίοδο στις Η.Π.Α εκδικαζόταν μια πανομοιότυπη υπόθεση με την διαφορά ότι το θύμα ήταν αγόρι και θύτης γυναίκα.

Και σε αυτή την περίπτωση ο μαθητής, μόλις 13 ετών, είχε ερωτική σχέση με την 24χρονη δασκάλα του, την Alexandria Vera, η οποία μάλιστα έκανε και έκτρωση αφού είχε μείνει έγκυος από τον ανήλικο.

Το Αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε στείλει στη φυλακή τη δασκάλα για τα υπόλοιπα 10 χρόνια της ζωής της. Στην απόφαση του αναφέρει: «θέλουμε οι δάσκαλοί μας να εκπαιδεύουν τους μαθητές αλλά να κρατάνε τα χέρια τους μακριά από αυτούς».

Όπως σημειώνεται η αρχική πρόταση του Εισαγγελέα ήταν όπως της επιβληθεί ποινή φυλάκισης 30 ετών, όμως ένεκα της παραδοχής της η ποινή της μειώθηκε.

Επιπρόσθετα ο δικαστής ξεκαθάρισε ότι η απόφαση είναι μεν αυστηρή, όμως απαραίτητη για να σταλούν τα κατάλληλα μηνύματα στην κοινωνία.

Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχουν διιστάμενες απόψεις από τους πολίτες, καθώς μια μερίδα θεωρεί ορθή την καταδίκη τέτοιων υποθέσεων (στην Κυπριακή περίπτωση χαμηλή και την ποινή) ενώ μια άλλη ομάδα ανθρώπων διαφωνεί.

Αυτό διότι όπως υποστηρίζουν, τα δικαστήρια δεν θα πρέπει να καθορίζουν τα ερωτικά συναισθήματα και τις πράξεις ενηλίκων και ανηλίκων όταν ασφαλώς δεν πρόκειται για βιασμό.

Διαβάστε επίσης: ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Η ερωτική σχέση καθηγητή και μαθήτριας έστειλε 39χρονο στη Φυλακή! «Ενέδωσε στις επιθυμίες της 15χρονης» και ολοκλήρωσαν

 

Με πληροφορίες από το protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top