ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία καταγγέλλει άσκηση αλεξιπτωτιστών ελληνικού στρατού πάνω από την Κω

Η Τουρκία καταγγέλλει άσκηση αλεξιπτωτιστών ελληνικού στρατού πάνω από την Κω

Για παραβίαση του διεθνούς δικαίου κατηγορεί την Ελλάδα η Τουρκία εξαιτίας άσκησης αλεξιπτωτιστών στην Κω, επικαλούμενη τη Συνθήκη των Παρισίων που απαγορεύει κάθε στρατιωτική άσκηση πάνω από το νησί.

Η Τουρκία προειδοποιεί ότι δεν θα αποποιηθεί του δικαιώματός της να προβεί σε όλα τα απαραίτητα βήματα.

Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χουσεϊν Μουφτούογλου, αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη (2/2) πραγματοποιήθηκε στην Κω άσκηση πτώσης αλεξιπτωτιστών των ελληνικών ειδικών ενόπλων δυνάμεων. «Η Συνθήκη των Παρισίων του 1947 απαγορεύει κάθε στρατιωτική άσκηση πάνω από την Κω, η οποία παραχωρήθηκε από την Ιταλία στην Ελλάδα με τον όρο του αφοπλισμού. Επομένως η άσκηση στην Κώ είναι καθαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου», αναφέρει. 

Στην ανακοίνωση προστίθεται: «Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τη γείτονά μας Ελλάδα να αποφεύγει μονομερείς ενέργειες από τις οποίες δεν μπορεί να υπερισχύσει και είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, ανοίγοντας το δρόμο στην ένταση και οδηγούν στην κλιμάκωση.

Ενημερώνουμε ότι η χώρα μας από δω και στο εξής, με βάση τις πολιτικές και νομικές θέσεις μας στο Αιγαίο, δεν θα αποποιηθεί του δικαιώματος της για να προβεί σε όλα τα απαραίτητα βήματα». 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top