Νέος πρόεδρος της Γερμανίας εξελέγη ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ

Νέος πρόεδρος της Γερμανίας εξελέγη ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, εξελέγη σήμερα νέος πρόεδρος της χώρας με μεγάλη πλειοψηφία από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Στην ειδική συνεδρίαση που έγινε στο Ράιχσταγκ, στο Βερολίνο, ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός έλαβε έλαβε 931 ψήφους υπέρ σε σύνολο 1.239 "μεγάλων εκλεκτόρων" και θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γερμανίας, στη θέση του Γιοάχιμ Γκάουκ που αποφάσισε να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα.

Η Ομοσπονδιακή Συνέλευση είναι ένα ειδικό σώμα που αποτελείται από τα μέλη της Μπούντεσταγκ και τους αντιπροσώπους των ομόσπονδων κρατιδίων.

Ο Σταϊνμάιερ θα αναλάβει επισήμως τα νέα καθήκοντά του στις 18 Μαρτίου.

Από protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Τις χορηγίες και κατά χάριν δωρεές του κράτους για το 2025 δημοσίευσε τη Δευτέρα το Γενικό Λογιστήριο, εφαρμόζοντας, όπως αναφέρει, τις πρόνοιες του περί της Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE