Tουλάχιστον τέσσερις νεκροί από χιονοστιβάδα σε θέρετρο στις Γαλλικές Άλπεις

Tουλάχιστον τέσσερις νεκροί από χιονοστιβάδα σε θέρετρο στις Γαλλικές Άλπεις

Εννέα άτομα θάφτηκαν κάτω από το χιόνι.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους όταν χιονοστιβάδα χτύπησε μια περιοχή εκτός πίστας, κοντά στο δημοφιλές χιονοδρομικό θέρετρo Tignes, των Γαλλικών Άλπεων.

Δύο σωστικά ελικόπτερα έσπευσαν αμέσως στο σημείο προκειμένου να βοηθήσουν τους εννέα συνολικά σκιέρ που πιστεύεται ότι εγκλωβίστηκαν κάτω από το χιόνι στην πλαγιά Λαβασέτ.

Όπως μεταδίδουν κάποια τοπικά μέσα, κάτω από τη πελώρια χιονοστιβάδα (η οποία είχε σχεδόν 400 μέτρα πλάτος) παραμένουν θαμμένα τρία άτομα.

Δύο σκιέρ απεγκλωβίστηκαν πριν λίγη ώρα ζωντανοί ενώ νωρίτερα είχαν ανασυρθεί οι σοροί τεσσάρων ατόμων.

Η αυξημένη συγκέντρωση του χιονιού στο σημείο όπου χτύπησε η χιονοστιβάδα, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 2.100 μ., δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα Φίτο για το Κυπριακό - «Πολύ σημαντικό να συμβάλουμε θετικά»

Ξεκάθαρο μήνυμα Φίτο για το Κυπριακό - «Πολύ σημαντικό να συμβάλουμε θετικά»

Η ΕΕ  στέλνει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα, ότι επιθυμεί να συμμετέχει με σημαντικό ρόλο στη διαδικασία των ΗΕ για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Ειδικός Απεσταλμένος της ΕΕ για το Κυπριακό κ. Ραφαέλε Φίτο, ο οποίος έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE