Tουλάχιστον τέσσερις νεκροί από χιονοστιβάδα σε θέρετρο στις Γαλλικές Άλπεις

Tουλάχιστον τέσσερις νεκροί από χιονοστιβάδα σε θέρετρο στις Γαλλικές Άλπεις

Εννέα άτομα θάφτηκαν κάτω από το χιόνι.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους όταν χιονοστιβάδα χτύπησε μια περιοχή εκτός πίστας, κοντά στο δημοφιλές χιονοδρομικό θέρετρo Tignes, των Γαλλικών Άλπεων.

Δύο σωστικά ελικόπτερα έσπευσαν αμέσως στο σημείο προκειμένου να βοηθήσουν τους εννέα συνολικά σκιέρ που πιστεύεται ότι εγκλωβίστηκαν κάτω από το χιόνι στην πλαγιά Λαβασέτ.

Όπως μεταδίδουν κάποια τοπικά μέσα, κάτω από τη πελώρια χιονοστιβάδα (η οποία είχε σχεδόν 400 μέτρα πλάτος) παραμένουν θαμμένα τρία άτομα.

Δύο σκιέρ απεγκλωβίστηκαν πριν λίγη ώρα ζωντανοί ενώ νωρίτερα είχαν ανασυρθεί οι σοροί τεσσάρων ατόμων.

Η αυξημένη συγκέντρωση του χιονιού στο σημείο όπου χτύπησε η χιονοστιβάδα, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 2.100 μ., δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE