ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαιρετίζουν τη συμφωνία με νοσηλευτές οι κλαδικές της ΠΑΣΥΔΥ

Χαιρετίζουν τη συμφωνία με νοσηλευτές οι κλαδικές της ΠΑΣΥΔΥ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Κλάδων Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ χαιρετίζουν τη συμφωνία που υπογράφηκε την Τρίτη από τον Υπουργό Υγείας και τους συνδικαλιστικούς φορείς, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς, όπως λένε, «υλοποιείται η επαγγελματική καταξίωση όλων των Νοσηλευτών – Μαιών και Επισκεπτριών Υγείας».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα όσα έχουν συμφωνηθεί θα επεξηγηθούν σύντομα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, κατά τη διάρκεια έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων.

Με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε διασφαλίζεται ότι από 1η Ιανουαρίου 2019 αρχίζει η ένταξη του Νοσηλευτικού προσωπικού στις επιστημονικές δομές, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται, ότι μέχρι την εφαρμογή της συμφωνίας, θα πρέπει να συζητηθούν και να καθοριστούν ο τρόπος μεταφοράς των νοσηλευτών από τις υφιστάμενες κλίμακες στις νέες και να γίνει ο διαχωρισμός καθηκόντων μεταξύ των νοσηλευτικού προσωπικού και της νέας κατηγορίας προσωπικού – φροντιστών υγείας, ως προς την αναλογία, μετά από σχετική μελέτη ανά τμήμα και ανά νοσηλευτήριο.

Επίσης, πρέπει επιπλέον να γίνει προεργασία για διαφοροποίηση της υφιστάμενης δομής, έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις επιστημονικές δομές, αναφέρεται.

Αναφέρεται τέλος ότι το πλαίσιο συμφωνίας περιλαμβάνει διάφορα σημεία, τα οποία μέσα από διάλογο και διαβούλευση με την επίσημη πλευρά θα τύχουν επεξεργασίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top