Βαγδάτη: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι

Βαγδάτη: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι

Ένα φορτηγό παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών ανατινάχθηκε σε σημείο ελέγχου στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας του Ιράκ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 17 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 60 άλλοι, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά ενώ βρισκόταν ανάμεσα σε πολλά άλλα αυτοκίνητα που περίμεναν να ελεγχθούν.

Πολλά έπιασαν φωτιά. Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια αυτή, αλλά η επίθεση διαπράχθηκε ενώ οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνεχίζουν τις μάχες με τις ιρακινές δυνάμεις στη δυτική Μοσούλη.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE