ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ - Μητέρα 19χρονου υπόδικου: «Η ΥΚΑΝ διαστρέβλωσε τα λόγια του γιου μου και τον έστειλε στην Αθαλάσσα» - ΕΓΓΡΑΦΟ

ΛΕΜΕΣΟΣ - Μητέρα 19χρονου υπόδικου: «Η ΥΚΑΝ διαστρέβλωσε τα λόγια του γιου μου και τον έστειλε στην Αθαλάσσα» - ΕΓΓΡΑΦΟ

Ο 19χρονος γιος της χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ψυχιατρική κλινική Αθαλάσσας και η μητέρα του θεωρεί πως την ευθύνη γι΄ αυτή την εξέλιξη την έχει η ΥΚΑΝ.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για την κα Ρ., η οποία υποστηρίζει ότι οι χειρισμοί της εν λόγω υπηρεσίας της Αστυνομίας είχαν ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει το παιδί της -εντελώς άδικα όπως λέει- κατηγορίες για υπόθεση ναρκωτικών. Το μόνο του λάθος, σύμφωνα πάντα με τα όσα λέει, είναι ότι βρέθηκε σε λάθος σημείο την λάθος στιγμή...

«Τον έβαλαν να υπογράψει μια κατάθεση που δεν τον αντιπροσώπευε. Σας έχω περιγράψει τον τρόπο. Το αποτέλεσμα ήταν ένα παιδί με όρεξη για τη ζωή που εργαζόταν κανονικά, να καταλήξει στις φυλακές ως υπόδικος και να κλονιστεί η ψυχική του υγεία» μας είπε η κα Ρ.

Και πρόσθεσε: «Έξι μέρες μετά τη σύλληψή του, κατέρρευσε ψυχολογικά με αποτέλεσμα να χρειαστεί ψυχιατρική νοσηλεία. Στην ουσία η ΥΚΑΝ τον έστειλε στην Αθαλάσσα. Και δεν φτάνει αυτό, όταν πήγα να δω τον γιο μου, αστυνομικός της ΥΚΑΝ με αντιμετώπισε με τον χείριστο τρόπο και δεν μου παρουσίαζε το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί για το παιδί μου».

Η κα. Ρ. πράγματι μας παρουσίασε έγγραφο που πιστοποιεί τη νοσηλεία του 19χρονου στην Αθαλάσσα. «Ο ανωτέρο νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας ααπό 29/12/2016 μέχρι 04/01/2017 λόγω οξείας αντίδρασης στο στρες. Απολύθηκε με σταθερή ψυχικά κατάσταση και χωρίς πρόθεση να βλάψει εαυτό ή τρίτους» σημειώνει ο Δρ Γεώργιος Μικελλίδης στη σχετική βεβαίωση που δημοσιεύουμε.

Η μητέρα του 19χρονου που είναι χήρα εδώ και μια δεκαετία, ισχυρίζεται ταυτόχρονα πως η ΥΚΑΝ διαστρέβλωσε τα λόγια του γιου της:  «Τους είπε ότι έχει δουλειά και δεν είχε ανάγκη επιπλέον χρήματα, ώστε να ασχοληθεί με ναρκωτικά. Τους ανέφερε ότι βγάζει 800-1000 ευρώ από τη δουλειά του. Εκείνοι έγραψαν στην κατάθεση πως τους είπε το αντίθετο: Ότι δηλαδή ‘έβγαζε μόνο 800-1000 ευρώ και ότι δεν του έφταναν τα λεφτά’. Είναι όλα ψέματα. Δεν ξέρω τον λόγο. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στην κατοχή άλλου. Ο γιος μου τον συνόδευε χωρίς να έχει ιδέα τι επρόκειτο να κάνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΕΜΕΣΟΣ – Μητέρα 19χρονου υπόδικου κατά ΥΚΑΝ: «Τον έσπρωχναν 10 άτομα ο ένας πάνω στον άλλον για να τον εξαναγκάσουν να υπογράψει...»

 

Τι μας είχε δηλώσει
Η κα Ρ. στις 28 Μαρτίου είχε δηλώσει ότι ο γιος της εξαναγκάστηκε από μέλη της ΥΚΑΝ να υπογράψει κατάθεση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τον παρουσίαζε να είχε συμμετοχή σε υπόθεση 5,5 κιλών κάνναβης.

«Τον έσπρωχναν και τον έβαζαν να υπογράψει με το ζόρι κατάθεση που οι ίδοι είχαν ετοιμάσει και δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Όπως μου είπε, τον είχαν 10 άτομα στην μέση, τον σκουντούσαν ο ένας πάνω στον άλλο και του έλεγαν να υπογραψει. Έπαθε σοκ. Φοβήθηκε. Ο γιος μου πλήρωσε την αφέλειά του, αφού συνόδευε άλλο άτομο με τη μοτοσικλέτα του. Στο τέλος συνελήφθη και βρέθηκε σε θέση κατηγορούμενου. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στην τσάντα του 22χρονου» μας είχε πει σχετικά.

Βάσει των ισχυρισμών της όλα άρχισαν στις 23 Δεκεμβρίου του 2016, όταν 22χρονος φίλος του γιου της ζήτησε από τον τελευταίο να του δανείσει τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε. Σύμφωνα πάντα με την κ. Ρ., επικαλέστηκε πρόβλημα με τα φώτα της δικής του μοτοσικλέτας. «Ο γιος μου αρνήθηκε. Δεν ήθελε να του την δανείσει και έτσι ο 22χρονος τον έπεισε να τον συνοδεύσει για να του φέγγει με τα δικά του φώτα» μας είπε η μητέρα του 19χρονου και συνέχισε λέγοντας: «Το παιδί μου είχε πλήρη άγνοια για το αδίκημα του φίλου του. Πλήρωσε την επιπολαιότητά του και την αφέλειά του. Στο τέλος συνελήφθησαν και οι δυο για ποσότητα 5,4 κιλών κάνναβης που είχε στην κατοχή του ο 22χρονος. Ο γιος μου δεν είχε καμία ανάμειξη αλλά με τον τρόπο που σας περιέγραψα εκφοβίστηκε από τους άνδρες της δίωξης και υπέγραψε μια κατάθεση που οι ίδοι ετοίμασαν και τον εμπλέκει στην υπόθεση».

Το ThemaOnline είχε ζητήσει τις θέσεις της ΥΚΑΝ για τα όσα υποστηρίζει η μητέρα του 19χρονου. Παρ΄ όλο που έγινε η δέσμευση ότι επρόκειτο να έχουμε τοποθέτηση μέχρι την Τετάρτη 29/03, εντούτοις αυτό δεν είχε γίνει μέχρι την Παρασκευή (31/03).

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top