«Επιτρέπονται μέχρι 12 μαστιγώματα σε αγόρια κάτω των 18 ετών». Οι αγριότητες των Άγγλων, οι κατ΄ οίκον αποκλεισμοί και τα συρματοπλέγματα στα χωριά των Κυπρίων

«Επιτρέπονται μέχρι 12 μαστιγώματα σε αγόρια κάτω των 18 ετών». Οι αγριότητες των Άγγλων, οι κατ΄ οίκον αποκλεισμοί και τα συρματοπλέγματα στα χωριά των Κυπρίων

Στον ύπνο έπιασαν οι Κύπριοι αγωνιστές τον βρετανικό μηχανισμό όταν ξεκίνησαν τον απελευθερωτικό αγώνα την 1η Απριλίου του 1955, με στόχο την ένωση με την Ελλάδα

Το προηγούμενο βράδυ είχαν «ταράξει» τη γαλήνη των Άγγλων με ανατινάξεις κεντρικών κυβερνητικών κτιρίων, σπιτιών και στρατιωτικών καταυλισμών σε διάφορες πόλεις της Κύπρου.

Οι Άγγλοι κατείχαν το νησί από το 1878. Η Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) με αρχηγό τον πρώην συνταγματάρχη του ελληνικού στρατού, Γεώργιο Γρίβα, που έφερε το ψευδώνυμο Διγενής, απαιτούσε την ανεξαρτησία της Κύπρου και την ένωσή της με την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στην mixanitouxronou.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Προέδρου των ΗΑΕ – Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Προέδρου των ΗΑΕ – Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών

Σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2025, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχης Mohammed bin Zayed al Nahyan, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Πρόκειται για ιστορική επίσκεψη, την πρώτη του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο, η οποία επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο την νέα δυναμική που αναπτύσσεται στις σχέσεις των δυο χωρών αλλά και το στρατηγικό βάθος και την ωριμότητα που έχουν αποκτήσει.