ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λήφθηκαν μέτρα στο αεροδρόμιο Πάφου για διευκόλυνση των επιβατών - Τι ανακοινώθηκε

Λήφθηκαν μέτρα στο αεροδρόμιο Πάφου για διευκόλυνση των επιβατών - Τι ανακοινώθηκε

Με επιπρόσθετο προσωπικό θα ενισχυθεί το Κέντρο Ελέγχου Διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Πάφου, ενώ θα αναπροσαρμοστεί, επίσης, το ωράριο εργασίας του προσωπικού, στη βάση του πτητικού προγράμματος του αεροδρομίου, με στόχο να διασφαλιστεί η γρήγορη και απρόσκοπτη ροή των επιβατών από τα σημεία ελέγχου των ταξιδιωτικών τους εγγράφων.

Αυτό αναφέρεται σε επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Αντρέα Μυλωνά προς το ΕΒΕ Πάφου, σε απάντηση επιστολής του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με την οποία ζητούσε όπως ληφθούν άμεσα προληπτικά μέτρα για αντιμετώπισης προβλήματα παρόμοιων με αυτά που είχαν παρουσιαστεί πέρσι κατά την τουριστική περίοδο.

Το ΕΒΕ Πάφου ανέφερε ότι πέρσι, εκατοντάδες τουρίστες παρέμεναν συνωστισμένοι μέχρι και τρεις ώρες στους κοινόχρηστους χώρους του αεροδρομίου ή δημιουργούσαν τεράστιες ουρές, προκειμένου να περάσουν τον έλεγχο διαβατηρίων και να παραδώσουν ή να παραλάβουν τις αποσκευές τους, με αποτέλεσμα τα πολλά παράπονα επισκεπτών και ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Ο Διευθυντής του Υπουργείου αναφέρει στην επιστολή του -σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕ Πάφου, πως πέραν της ενίσχυσης με προσωπικό και αλλαγή ωραρίου, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι σαρωτές των διαβατηρίων στον τομέα των αφίξεων και αναχωρήσεων έχουν ήδη αντικατασταθεί και ότι η ταχύτητα των γραμμών διαδικτύου έχει αναβαθμιστεί ώστε να ολοκληρώνεται γρηγορότερα ο διαβατηριακός έλεγχος, ενώ έχει ληφθεί πρόνοια για άμεση τεχνική υποστήριξη σε ώρες αιχμής, από τεχνικούς του Τμήματος Πληροφορικής.  

Ο κ. Μυλωνάς τέλος αναφέρει πως προγραμματίζεται η κατά προτεραιότητα εγκατάσταση και αξιοποίηση εξειδικευμένων λογισμικών προγραμμάτων για τον δευτερογενή έλεγχο των επιβατών, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο δημιουργίας ζώνης δευτερογενούς ελέγχου, για προβληματικές περιπτώσεις επιβατών. 

Παράλληλα, μετά και από εισήγηση του Υπουργείου προς τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου Πάφου HERMES AIRPORTS LTD για τη λήψη μέτρων με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου, η εταιρεία προγραμματίζει την εγκατάσταση έξι διαδραστικών περιπτέρων (borderexpresskiosks) στο τομέα των αναχωρήσεων για χρήση από υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Επιμελητήριο Πάφου σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει τις ενέργειες του Υπουργείου και ζητάει την άμεση επίσπευση των προγραμματιζόμενων ενεργειών από μεριάς τόσο του Υπουργείου όσο και της εταιρείας HERMES, ώστε να εξασφαλιστεί πως δεν θα παρουσιαστούν ξανά προβλήματα στην λειτουργία του αεροδρομίου Πάφου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top