ΚΥΠΡΟΣ: Μέσω εφαρμογής στο κινητό θα μαθαίνουμε την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε

ΚΥΠΡΟΣ: Μέσω εφαρμογής στο κινητό θα μαθαίνουμε την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) , μέσω εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα θα ενημερώνει τους πολίτες για θέματα ποιότητας αέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΕ του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενεργώντας ως αρμόδια Αρχή για θέματα Ποιότητας Αέρα, λειτουργεί δίκτυο Σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα που είναι εγκατεστημένοι σε διάφορα σημεία σε όλη την Κύπρο.

Το ΤΕΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, μετά τη δημιουργία της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό “Αndroid”, προχώρησε και στη δημιουργία της εν λόγω εφαρμογής και σε συσκευές με λειτουργικό “iOS (Αpple)” έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού.

Όπως και στην εφαρμογή για android, έτσι και στην εφαρμογή για iOS, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει πρόσβαση στην ενημέρωση για την ποιότητα του αέρα, με τα χρώματα επιπέδου ρύπανσης σε χάρτη της Κύπρου, καθώς και με συγκεντρώσεις των ρύπων ανά σταθμό μέτρησης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η ενημέρωση που θα λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι, μέσω της εφαρμογής αυτής, είναι παρόμοια με αυτή που παρουσιάζεται στην υφιστάμενη εξειδικευμένη ιστοσελίδα του ΤΕΕ για την Ποιότητα του Αέρα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και αυτή δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE