ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΚΗ ΘΩΜΑ: Δέκα λεπτά ήταν αρκετά να σκοτώσει τρία θύματα αλλά όχι να καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης

ΔΙΚΗ ΘΩΜΑ: Δέκα λεπτά ήταν αρκετά να σκοτώσει τρία θύματα αλλά όχι να καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης

Δέκα λεπτά διήρκεσε το όλο περιστατικό από την Πλατεία Ηρώων μέχρι το σημείο που θανατώθηκαν, έτσι ώστε ο Χρηστάκης Θωμά να επιφέρει τον θάνατο του Παράσχου Ντορζή, Αιμίλιου Μιλτιάδους και του Κωσταντίνου Ντορζή.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Πέραν των δυο ωρών διήρκησε η απόφαση της δικαστικής διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού για το τετραπλό φονικό που διεπράχθη την νύκτα της 24 Νοέμβριου του 2015 με δράστη Χρίστο Θωμά.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, πριν από την έναρξη της διαδικασίας έγινε αυστηρός έλεγχος όσων εισέρχονταν εντός της αίθουσας, ενώ η παρουσία της αστυνομικής δύναμης ήταν αρκετά αισθητή προκαλώντας ίσως και υποψίες για την απόφαση.

Να σημειώσουμε πως από την αρχή ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση. Δεν υπήρχαν δυνατά στοιχεία που να δείχνουν ξεκάθαρα πως υπήρχε προμελέτη των φόνων. Παρ΄ όλα αυτά ο δικηγόρος της Δημοκρατίας Αντρέας Αριστείδης επεσήμανε αρκετές φορές μικρές λεπτομέρειες που έδειχναν ότι ο Θωμά είχε χρόνο μεταμέλειας, παράγοντες όμως που δεν έλαβε υπόψη του το δικαστήριο. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι ο Θωμά έκρυψε το μαχαίρι όταν πολίτης τον πρόετρεψε να το αφήσει, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά και προσπαθώντας να τον ξεγελάσει.

Οι δικαστές του Μονίμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού αποφάσισαν ομόφωνα όπως ο Θωμά τιμωρηθεί για την κατηγόρια της ανθρωποκτονίας και όχι του φόνου εκ προμελέτης.

Στήριξαν μάλιστα την απόφαση τους στο γεγονός πως ενώ ήταν βίαιος ο τρόπος εκτέλεσης των τριών θυμάτων, δεν αποδείχθηκε ότι οι ενέργειες του Χριστάκη Θωμά ήταν προμελετημένες.

Επεσήμαναν αρκετές φορές πως το όλο συμβάν διήρκησε 10 λεπτά σημειώνοντας πως δεν έχει αποδειχθεί ότι οι συνθήκες ήταν τέτοιες που επέτρεπαν στον Θωμά να αναλογιστεί με ψύχραιμο τρόπο το αποτέλεσμα των πράξεων του.

Τόνισαν πως το μαχαίρι το πήρε επειδή το βρήκε μπροστά του, ενώ ενέργησε χωρίς να κρύψει την ταυτότητα του κατά την διάρκεια την οποία κυνηγούσε τα θύματα του, τονίζοντας πως δεν ήταν σε θέση να σκεφτεί ψύχραιμα καθώς βρισκόταν εκτός ελέγχου.

Μπορεί στην απόφαση τους να έλαβαν υπόψη τις καταθέσεις των ιατροδικαστών ως αποδέκτες όμως τόνισαν ότι ο Θωμά δεν προσχεδίασε την θανάτωση των θυμάτων του.

Τέλος στην απόφαση του το δικαστήριο ανέφερε πως ο Χριστάκης Θωμά επέφερε με παράνομη πράξη των θανάτων των τριών θυμάτων λόγω απόρροιας συναισθηματικής φόρτισης

Να σημειώσουμε πως στις 15 Μαΐου αναμένεται η δικαστική διαδικασία για αγόρευση του δικηγόρου του για μετριασμό της ποινής του, ενώ όπως αναφέραμε σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, η ποινή που θα του επιβληθεί δεν θα ξεπερνά τα 25 έτη.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δεδομένα για την ποινή του Θωμά – Ίσως και λιγότερο από 20ετία....

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΘΩΜΑ: Μέχρι την αίθουσα του δικαστηρίου ακούγονταν οι λυγμοί της μάνας των Ντορζήδων – Δηλώσεις Χρ. Ντορζή - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ​

ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΩΜΑ: Έντονη αντίδραση συγγενών για την καταδίκη για ανθρωποκτονία – «Εν τούτη η δικαιοσύνη σας;»

Και η μητέρα του Θωμά στο δικαστήριο – Κοιτάζει τους δικαστές ο κατηγορούμενος – Αναφορά των δικαστών στο ThemaOnline

ΔΙΚΗ ΘΩΜΑ: Μεγάλη αγωνία για την απόφαση του Κακουργιδικείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top