ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΡΟΚΛΙΝΗ: Έκανε την παραλία δική του- Άπλωσε τα τραπεζάκια του στην άμμο – Τα ξήλωσε ο κοινοτάρχης: «38-39 χρόνια παράνομος»

ΟΡΟΚΛΙΝΗ: Έκανε την παραλία δική του- Άπλωσε τα τραπεζάκια του στην άμμο – Τα ξήλωσε ο κοινοτάρχης: «38-39 χρόνια παράνομος»

Ταβερνιάρης στην περιοχή της Ορόκλινης, φαίνεται να λειτουργεί πάρα πολλά χρόνια παράνομα ενώ έχει και το θράσος να απλώνει τα τραπεζάκια της ταβέρνας του στην παραλία.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Συγκεκριμένα, ύστερα από καταγγελία που έφτασε στην ιστοσελίδα μας, επικοινωνήσαμε με τον νέο πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλιου  Ορόκλινης, κ. Νεόφυτο Φακοντή, ώστε να τοποθετηθεί επί του θέματος που προέκυψε με ταβέρνα στην περιοχή.

Όπως μας ανάφερε ο κ. Φακοντής, η συγκεκριμένη ταβέρνα λειτουργεί 38-39χρόνια, χωρίς να έχει κατέχει ούτε άδεια λειτουργίας, ούτε άδεια από την πολεοδομία, όμως εντός των ημερών αναμένεται πως θα τις εξασφαλίσει, ύστερα από παρακίνηση του ίδιου του κοινοτάρχη Ορόκλινης προς τον επιχειρηματία.

Ο επιχειρηματίας που διοικεί την συγκεκριμένα ταβέρνα, είχε τοποθετήσει τραπεζάκια στην παραλία της Ορόκλινης, για να εξυπηρετεί τον κόσμο της ταβέρνας του, κάτι που όπως μας τόνισε ο κοινοτάρχης, απαγορεύεται να συμβαίνει.

Ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στην κοινότητα, ο ίδιος ο κοινοτάρχης βρέθηκε επί τόπου στο σημείο για να διευθετήσει το θέμα, αναγκάζοντας τον επιχειρηματία να μαζέψει όλα τα τραπεζάκια που είχε τοποθετήσει στην παραλία.

Στο μεταξύ, το πρωί της Τρίτης 2/5, ο ταβερνιάρης βρέθηκε στο γραφείο του κοινοτάρχη, για να συζητήσουν και να βρεθεί λύση για το θέμα, όπου ο κ. Φακοντής του επισήμανε πως πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες για το μαγαζί του και στη συνέχεια θα συζητήσουν το αν θα του δοθούν και άδειες για να τοποθετεί τραπεζάκια στην παραλία, κάτι που όπως μας επισήμανε, δεν δίνεται εύκολα.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας, προέβαλε ως άλλοθι προς τη πράξη του, ότι τα προηγούμενα χρόνια το έπραττε χωρίς να του γίνεται κάποια σχετική παρατήρηση, με τον κ. Φακοντή να του απαντά πως, τώρα που είναι αυτός ο κοινοτάρχης, δεν τα δέχεται αυτά, μόνο με εξασφάλιση σχετικής άδειας από την επαρχιακή διοίκηση.

Τέλος, ο κ, Φακοντής μας ανάφερε ότι η συγκεκριμένη ταβέρνα, έπαιρνε άδεια λειτουργίας από την κοινότητα, ωστόσο φέτος με τον κ. Φακοντή στην διοίκηση, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. 

Να αναφερθεί επίσης ότι, η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της εν λόγω ταβέρνας, ο οποίος δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος, λέγοντας μας απλώς ότι, «μου είπε ο κοινοτάρχης να τα σηκώσω και τα σήκωσα», αναφερόμενος στα τραπεζάκια που είχαν τοποθετηθεί στην παραλία. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top