ΚΟΣΜΟΣ

Με φαβορί τον Μακρόν και τεταμένο κλίμα ετοιμάζεται η Γαλλία για τις κάλπες

Με φαβορί τον Μακρόν και τεταμένο κλίμα ετοιμάζεται η Γαλλία για τις κάλπες

Με ξεκάθαρο φαβορί τον Εμανουέλ Μακρόν ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 5/5, τοπική ώρα, η προεκλογική εκστρατεία για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Σύνολο, 47,58 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του κεντρώου υποψηφίου και της Μαρίν Λε Πεν, του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Η τελευταία δημοσκόπηση από την εταιρεία Ipsos φέρνει μπροστά τον κ. Μακρόν με 63% στην πρόθεση ψήφου έναντι 37% για την κα Λε Πεν.

Ο μοναδικός παράγοντας που ανησυχεί τον 39χρονο πολιτικό είναι η ενδεχόμενη υψηλή αποχή, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μπορεί να φτάσει στο 24%. Σημειώνεται ότι λόγω της αργίας της Δευτέρας στη Γαλλία (επέτειος λήξης Β´ Παγκοσμίου Πολέμου) πολλοί Γάλλοι έχουν φύγει από τον τόπο κατοικίας τους για τριήμερο.

Η προεκλογική κούρσα ολοκληρώθηκε σε τεταμένο κλίμα. Η κα Λε Πεν φυγαδεύτηκε από τον καθεδρικό ναό της Ρεμς στη βόρεια Γαλλία που επισκέφθηκε το Σάββατο, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από πολίτες, ενώ ακροδεξιοί φέρονται να είναι πίσω από την επίθεση και την πρόκληση ζημιών στα γραφεία του κόμματος En Marche! του Εμανουέλ Μακρόν στη Λιόν.

Το επιτελείο Μακρόν κατήγγειλε εξάλλου μία «τεράστια» επίθεση από χάκερς το βράδυ της Παρασκευής, με χιλιάδες εσωτερικά έγγραφα του κόμματός του να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο.

Στην τελευταία του συνέντευξη στον οργανισμό Mediapart ο κ. Μακρόν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα, λέγοντας ότι είναι υπέρμαχος της αρχής μιας συντονισμένης αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της χώρας και της παραμονής της στην ευρωζώνη.

Πάνω από 50.000 αστυνομικοί και 7.000 στρατιώτες είναι σε υπηρεσία για τις εκλογές. Την Παρασκευή ένας 34χρονος πρώην στρατιώτης συνελήφθη κοντά σε αεροπορική βάση δυτικά του Παρισιού ως ύποπτος τρομοκράτης. Στην κατοχή του βρέθηκαν όπλα και μήνυμα πίστης στο Ισλαμικό Κράτος.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top