ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο πατέρας του βομβιστή του Μάντσεστερ - Αποκαλύψεις γι' αυτόν

Συνελήφθη ο πατέρας του βομβιστή του Μάντσεστερ - Αποκαλύψεις γι' αυτόν

Ο πατέρας του βομβιστή αυτοκτονίας του Μάντσεστερ προστέθηκε στη λίστα των συλληφθέντων για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Η σύλληψή του ανακοινώθηκε από τις αρχές της Λιβύης όπου ζει, λίγο μετά από την ανακοίνωση σύλληψης και του μικρότερου γιου του Χασέμ, που επίσης βρισκόταν στην Τρίπολη.

Νωρίτερα, μιλώντας από τη λιβυκή πρωτεύουσα ο Ραμαντάν Αμπέντι είχε υποστηρίξει ότι ο γιος του Σαλμάν είναι αθώος.

Οι λιβυκές αρχές υποστηρίζουν ότι πιθανότατα οι συλληφθέντες στην Τρίπολη είχαν γνώση του τρομοκρατικού σχεδίου του Σαλμάν Αμπέντι.

Εν τω μεταξύ το Sky News μετέδωσε αποκλειστικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Σαλμάν Αμπέντι μεγάλωσε στο νότιο Μάντσεστερ σε κοντινή απόσταση από νεαρούς Βρετανούς που μετέπειτα ριζοσπαστικοποιήθηκαν και εντάχθηκαν στις τάξεις του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ. Μεταξύ αυτών και ένας από τους πιο δεινούς στη στρατολόγηση νέων μελών τζιχαντιστής, ο Ράφαελ Χόστι.

Σε μία άλλη εξέλιξη οι New York Times αποκάλυψαν ακριβέστατες λεπτομέρειες για τον εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδότησε ο δράστης στο Manchester Arena, συνοδευόμενες μάλιστα από επιτόπιες φωτογραφίες της σήμανσης. 

Η δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών από την αμερικανική εφημερίδα έγινε λίγες ώρες αφότου η Βρετανίδα Υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ επέπληξε δημοσίως του Αμερικανούς αξιωματούχους ασφαλείας για προηγούμενη διαρροή πληροφοριών για την τρομοκρατική επίθεση που είχαν λάβει εμπιστευτικά από τις βρετανικές αρχές.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top