ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Η επεισοδιακή συναυλία Ρουβά στην πράσινη γραμμή την ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Τον υποδέχτηκαν με γιαούρτια, ντομάτες και γιουχαΐσματα - VIDEO

Η επεισοδιακή συναυλία Ρουβά στην πράσινη γραμμή την ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Τον υποδέχτηκαν με γιαούρτια, ντομάτες και γιουχαΐσματα - VIDEO

Tον Μάιο του 1997, ο μάνατζερ του Σάκη Ρουβά προγραμμάτισε συναυλία στην Πράσινη Γραμμή με τον Έλληνα σταρ και τον Τούρκο τραγουδιστή Μπουράκ Κουτ σε συνεργασία με τον Ο.Η.Ε. και την έγκριση της κυπριακής κυβέρνησης, με σκοπό την επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων. Είχε ξεχάσει όμως πως η 19η Μαΐου δεν ήταν μια οποιαδήποτε μέρα, αλλά η μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από το τουρκικό κράτος.

Γιαούρτια, ντομάτες και πέτρες

Αν και προκλήθηκε μεγάλος σάλος, η συναυλία δεν ακυρώθηκε. Αντί όμως να συναντήσει τους φαν του ο Σάκης Ρουβάς, οι οποίοι τον αποθέωναν σε κάθε συναυλία, συνάντησε ένα οργισμένο πλήθος το οποίο κατέβηκε στην «αντισυναυλία», έτοιμο να διαδηλώσει κατά της προκλητικής πράξης. Ο κόσμος που μαζεύτηκε τον υποδέχτηκε με γιουχαΐσματα και πλακάτ που αναφέρονταν σε προδοσία και στη γενοκτονία των Ποντίων. Αποκορύφωμα των διαδηλώσεων ήταν τα γιαούρτια, οι ντομάτες και οι πέτρες που πέταξαν πολλοί από τους διαδηλωτές στον Έλληνα τραγουδιστή. Από τη διαδήλωση και τις διαμαρτυρίες δεν έλειψαν οι συμπλοκές, ο πετροπόλεμος, τα δακρυγόνα και οι συλλήψεις. Η υποτιθέμενη συναυλία ειρήνης, μετέτρεψε τη Λευκωσία σε πεδίο μάχης.

Διαβάστε περισσότερα στην Mixanitouxronou.com.cy 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top