ΚΟΣΜΟΣ

Βολές Τραμπ εναντίον του Κατάρ μετά τα μέτρα αποκλεισμού

Βολές Τραμπ εναντίον του Κατάρ μετά τα μέτρα αποκλεισμού

Έμμεση αλλά σαφή θέση εναντίον του Κατάρ και υπέρ των μέτρων αποκλεισμού έλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Εμμεση αλλά σαφή θέση εναντίον του Κατάρ και υπέρ των μέτρων αποκλεισμού που αποφάσισαν οι αραβικές χώρες, πήρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για το ζήτημα μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

«Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μέση Ανατολή, δήλωσα ότι δεν μπορεί πλέον να υπάρχει χρηματοδότηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας. Οι ηγέτες μου έδειξαν προς την κατεύθυνση του Κατάρ - δείτε!», έγραψε ο Ντ. Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter.

 

Υπενθυμίζεται ότι Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η νόμιμη κυβέρνηση της Υεμένης, η κοσμική κυβέρνηση που ελέγχει την ανατολική Λιβύη και οι Μαλδίβες διέκοψαν τις διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις τους με το Κατάρ, κατηγορώντας το για σχέσεις με ριζοσπαστικές ισλαμιστικές και τρομοκρατικές τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Την ίδια στιγμή πάντως ο Τραμπ εξαπέλυσε άλλη μία επίθεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης λέγοντας πως αυτά δεν επιθυμούν ο ίδιος να εκπέμψει ένα ειλικρινές και αδιαμεσολάβητο μήνυμα προς τα έξω. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους Financial Times, ένας από τους λόγους που οδήγησαν στα μέτρα αποκλεισμού από τις αραβικές χώρες είναι ότι το Κατάρ φέρεται να πλήρωσε λύτρα σε τζιχαντιστές για την απελευθέρωση μελών της βασιλικής οικογένειας που έπεσαν θύματα απαγωγής στο Ιράκ, ενώ βρίσκονταν σε ταξίδι αναψυχής για κυνήγι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, το Κατάρ έδωσε τα χρήματα σε μια ομάδα που σχετίζεται με την Αλ-Κάιντα στη Συρία και σε ιρανούς αξιωματούχους ασφαλείας, προκειμένου να απελευθερωθούν οι όμηροι που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές. Το deal που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες στις γειτονικές χώρες, αναφορικά με το ρόλο που διαδραματίζει η Ντόχα στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τις οδήγησε στη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων. 

Από thetoc.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top