ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΠ: «Ο ΚΟΑ εξυπηρετεί την κυβέρνηση κι όχι τους αθλητές» - Κόβει το ποδόσφαιρο σε στρατεύσιμους αθλητές

ΠΑΣΠ: «Ο ΚΟΑ εξυπηρετεί την κυβέρνηση κι όχι τους αθλητές» - Κόβει το ποδόσφαιρο σε στρατεύσιμους αθλητές

Σαφείς αιχμές κατά του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και κατ΄ επέκταση του πρόεδρού του Κλεάνθη Γεωργιάδη από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών.

Ο ΠΑ.Σ.Π.  με ανακοίνωσή του νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (09/06) κατηγορεί ευθέως τον ΚΟΑ ότι χειρίστηκε με τέτοιο θέμα τις διευκολύνσεις σε στρατεύσιμους ποδοσφαιριστές, ώστε να εξυπηρετήσει το Υπουργείο Άμυνας.

Ταυτόχορνα, ο Σύνδεσμος κάνει εμμέσως λόγο για ύπουλη στάση από πλευράς ΚΟΑ που -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- θα έχει ως αποτέλεσμα να «κοπεί» το ποδόσφαιρο για παίκτες που καλούνται να υπηρετήσουν τη θητεία τους.

Γίνεται ακόμη λόγος από πλευράς ΠΑ.Σ.Π. , για απόφαση του ΚΟΑ που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του φαινομένου της φυγοστρατίας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως ακολούθως:

«Υποτίθεται πως ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού εξυπηρετεί τα συμφέροντα αθλητών. Εντούτοις, φαίνεται πως άλλες είναι οι έγνοιες του.

Ο ΚΟΑ ενεργώντας με σκανδαλώδη τρόπο, «ξέχασε» τη δέσμευση που έδωσε στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής (02/03) για το θέμα των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών και προώθησε θέσεις του Υπουργείου Άμυνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΚΟΑ συμφώνησε με το Υπουργείο Άμυνας ερήμην του ΠΑ.Σ.Π. και της ΚΟΠ όπως μειώσουν στο 50% τις διευκολύνσεις για ποδοσφαιριστές που υπηρετούν τη θητεία τους. Συγκεκριμένα, συμφώνησαν όπως κάθε σωματείο α΄ κατηγορίας έχει διευκολύνσεις για δυο παίκτες κάτω των 21 αντί για τέσσερις που  δικαιούτο, ενώ οι σύλλογοι β΄ κατηγορίας να έχουν διευκολύνσεις για έναν παίκτη αντί για δυο.

Αυτό το μέτρο πέραν από τις άμεσες επιπτώσεις στην καριέρα των ποδοσφαιριστών, αυξάνει τις τάσεις φυγοστρατίας. Κάτι που τονίστηκε επανειλημμένα στη συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας στις 2 Μαρτίου του 2017. Μάλιστα, τότε ο πρόεδρός της, Μαρίνος Σιζόπουλος, προέτρεψε τον ΚΟΑ να συζητήσει το θέμα και με τον ΠΑ.Σ.Π. πριν καταλήξει σε συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας.

Στην εν λόγω συνεδρία δεν ακούστηκε κανένα λογικό επιχείρημα υπέρ της μείωσης των θέσεων για τους στρατεύσιμους.

Μάλιστα, από πλευράς ΚΟΑ δεν εκφράστηκε καμία αντίρρηση.

Και φτάνουμε στο σήμερα... Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού δεν απάντουσε στις συνεχείς εκκλήσεις του ΠΑ.Σ.Π. για διεξοδική συζήτηση του θέματος και πίσω από την πλάτη του Συνδέσμου, του επίσημου σώματος των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο, έκανε συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας, εφαρμόζοντας όλα όσα απευχόμασταν. Μάλιστα, έστειλε και σχετική εγκύκλιο στα σωματεία και στην ΚΟΠ την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

Διερωτώμαστε ποιού τα συμφέροντα τελικά εξυπηρετεί ο ΚΟΑ και γιατί...».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top