Μόσχα: Επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις έξω από το κοινοβούλιο

Μόσχα: Επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις έξω από το κοινοβούλιο

Χιλιάδες πολίτες διαμαρτύρονταν για την απόφαση της κυβέρνησης να τους κατεδαφίσει τα σπίτια για να... ομορφύνει η πόλη

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το ρωσικό κοινοβούλιο στη Μόσχα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησης να κατεδαφίσει τα σπίτια τους, προκειμένου, όπως ειπώθηκε, να «ομορφύνει η πόλη» και να «αλλάξει η εικόνα της προς το καλύτερο».

Οι αγανακτισμένοι πολίτες δημιούργησαν μία αλυσίδα έξω από το κοινοβούλιο και φώναζαν συνθήματα, με συνέπεια να επέμβει η αστυνομία και να πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός συλλήψεων.

Η κυβέρνηση πέρασε πρόσφατα έναν νόμο, βάσει του οποίου θα κατεδαφιστούν πάνω από 4.500 σπίτια, τα οποία, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπός της, δεν συνάδουν με το προφίλ της ρωσικής πρωτεύουσας.

Οι ρωσικές αρχές έκαναν λόγο για εκμοντερνισμό της Μόσχας, αλλά οι πολίτες δεν πείστηκαν, καθώς κανείς δεν τους ρώτησε αν συναινούν ή όχι στην υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου, ενώ δεν καθορίζεται επακριβώς το καθεστώς επανατοποθέτησής τους σε κατοικίες και σε ποια περιοχή.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σχολίασε το περίγραμμα λύσης του Γκουτέρες ο ΠτΔ - «Δεν είναι θετικό ότι είδαν το φως της δημοσιότητας»

Σχολίασε το περίγραμμα λύσης του Γκουτέρες ο ΠτΔ - «Δεν είναι θετικό ότι είδαν το φως της δημοσιότητας»

Ήδη έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια, την επομένη της συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας την ελπίδα να οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE