ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με 'Ειντε ενόψει «Γενεύης 2»

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με 'Ειντε ενόψει «Γενεύης 2»

Συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε έχει στις 10:15 το πρωί της Παρασκευής (16/6) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Νορβηγός διπλωμάτης επέστρεψε την Πέμπτη (15/6) στο νησί και είχε το απόγευμα συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. 

Μετά τη συνάντηση δήλωσε πως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να προσέλθουν στη Διάσκεψη για την Κύπρο στις 28 Ιουνίου στη Γενεύη με όραμα, αποφασιστικότητα και προθυμία να σκεφτούν «έξω από το κουτί» ως επίσης και με σεβασμό στο γεγονός ότι υπάρχουν πέραν της μιας αλήθειας.

Είπε ότι ο στόχος της Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη στις 28 Ιουνίου είναι η επίλυση των εκκρεμούντων ζητημάτων.

Σημείωσε ότι από τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη μέχρι σήμερα βρισκόταν σε συνεχή επαφή με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τις δύο πλευρές, την Τουρκία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ ως παρατηρητή, σημειώνοντας ότι υπάρχει σοβαρή αποφασιστικότητα για την επιτυχή έκβαση της Διάσκεψης.

Ανέφερε πως η Διάσκεψη για την Κύπρο θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, σημειώνοντας ότι ο προγραμματισμός είναι για μερικές εβδομάδες αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Είπε ότι η Διάσκεψη θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη και πως όλα τα θέματα θα βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τα οποία θα συζητηθούν  αλληλένδετα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του κοινού εγγράφου για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, είπε ότι η ετοιμασία του βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ότι αυτό θα στηρίζεται στις θέσεις όλων των εμπλεκομένων μερών για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Ανέφερε ότι στόχος είναι αυτό το έγγραφο να είναι η βάση για συζήτηση αλλά δεν θα είναι μια πρόταση των Ηνωμένων Εθνών.

Σημείωσε πως δεν θα βρείτε τη λύση του Κυπριακού σε αυτό το έγγραφο επειδή δεν πρόκειται να κάνουμε τις διαπραγματεύσεις πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι οι δύο πλευρές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο και πως θέλουν η διαπραγμάτευση να γίνει στη Γενεύη.

ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top