ΚΟΣΜΟΣ

Έκλειψη Ηλίου στις 21 Αυγούστου

Έκλειψη Ηλίου στις 21 Αυγούστου

Έκλειψη Ηλίου θα έχουμε στις 21 Αυγούστου, η οποία θα είναι ορατή ως μερική έκλειψη στη Βόρεια Αμερική και ολική έκλειψη σε πολιτείες οι οποίες βρίσκονται στη νοητή γραμμή από τη πολιτεία το Όρεγκον μέχρι τη πολιτεία της Νότιας Καρολίνας.

Όσοι θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν την ολική έκλειψη θα μπορούν να παρατηρήσουν το «στέμμα» του Ήλιου, δηλαδή τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας του Ήλιου που στην ουσία αποτελούνται από πλάσμα και εκτείνεται για εκατομμύρια χιλιόμετρα. 

Η ηλιακή έκλειψη της 21ης Αυγούστου προσφέρει στους επιστήμονες την ευκαιρία να παρατηρήσουν το φαινόμενο και να δώσουν απαντήσεις σε διάφορα επιστημονικά ερωτήματα. Ακόμα, λόγω της έκλειψης η Σελήνη θα μπλοκάρει το ηλιακό φως που φτάνει στη γη από τον Ήλιο και έτσι οι επιστήμονες θα μπορούν να μελετήσουν την ατμόσφαιρα του Ήλιου.

Έκλειψη ηλίου είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο και έτσι η σκιά του φυσικού μας δορυφόρου σκιάζει ορισμένες περιοχές στη Γη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Ερχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Ολα όσα περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Eurovision 2024: Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ελβετός το βραβείο του - Η viral στιγμή με το «ατύχημα»

Νότια Αφρική: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top