ΚΟΣΜΟΣ

Ένα δισ. δολάρια ζητά η Toshiba από την Western Digital

Ένα δισ. δολάρια ζητά η Toshiba από την Western Digital

ή εναντίον της Western Digital Corp, της συνεταίρου της στις δραστηριότητες επεξεργαστών, κατέθεσε η Toshiba Corp, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει ζωντανή την ελπίδα πώλησης των δραστηριοτήτων flash memory. Η Toshiba, η οποία προσπαθεί να αποκομίσει 20 δισ. δολάρια από την πώληση της συμμετοχής της στην Toshiba Memory Corp, ζήτησε από το περιφερειακό δικαστήριο του Τόκιο να αναστείλει τη νομική πρόταση της Western Digital για διακοπή της διαδικασίας πώλησης. Ζητάει επίσης 120 δισ. γεν (1,06 δισ. δολάρια) ως αποζημίωση από την παρέμβαση της Western Digital στην πώληση. Δήλωσε δε ότι θα μπλοκάρει την πρόσβαση της Western Digital σε πληροφορίες που αφορούν την μεταξύ τους κοινοπραξία, από σήμερα. Η Western Digital έχει δηλώσει πως η Toshiba χρειάζεται την έγκρισή της προτού μπορέσει να πουλήσει το μερίδιό της στην δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργαστών NAND παγκοσμίως. Δήλωσε πως αντιτίθεται στην πώληση προς την προτιμώμενη κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η νοτιοκορεάτικη ανταγωνιστική SK Synix. Από capital.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top