Σπάσιμο νεύρων επιχειρεί το Barbaros στην Κυπριακή ΑΟΖ – Δεν εξέδωσε Navtex η Τουρκία - «Καμία παρενόχληση της Total»

Σπάσιμο νεύρων επιχειρεί το Barbaros στην Κυπριακή ΑΟΖ – Δεν εξέδωσε Navtex η Τουρκία - «Καμία παρενόχληση της Total»

Ως σπάσιμο νεύρων εκλαμβάνει η δική μας πλευρά το πήγαινε – έλα, του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros στα τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ.

Του Τάσου Χριστοδούλου Το τουρκικό πλοίο κινείται σύμφωνα με ενημέρωση μας (14:15) σε διεθνή ύδατα εντός των τεμαχίων 4,5,6 και 7 ενώ η Τουρκική φρεγάτα «Ίμβρος», σύμφωνα με τουρκικά Μ.Μ.Ε τα οποία επικαλέστηκε το ΚΥΠΕ προσπάθησε να προσεγγίσει το West Capella εντός του τεμαχίου 11. Όπως προσθέτει το ΚΥΠΕ για το λόγο αυτό επενέβη η ε/κ ακτοφυλακή στέλνοντας μήνυμα «μην μπείτε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη», περιστατικό που δεν επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές στο ThemaOnline. Οι ίδιες πηγές ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει καμία απολύτως παρενόχληση της Total η οποία συνεχίζει απρόσκοπτα την δουλειά της. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Τουρκία μέχρι στιγμής, δεν έχει προβεί σε καμία παράνομη έκδοση Navtex, δηλαδή παράνομης οδηγίας προς ναυτιλομένους για δέσμευση θαλάσσιου χώρου, στην Κυπριακή ΑΟΖ. Σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε άλλο ένα τέτοιο βήμα παραβίασης του Δικαίου της Θάλασσας και του Διεθνούς Δικαίου, τότε η Κυπριακή Δημοκρατία θα απαντήσει με anti-navtex, ώστε να καταδείξει την παρανόμια μιας τέτοιας ενέργειας και παράλληλα να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Το μαχαίρι της δολοφονίας του 26χρονου Αλέξανδρου Αντωνίου από την Πάφο ο οποίος υπέκυψε το περασμένο Σάββατο στα τραύματά του μετά από κτυπήματα με μαχαίρι που δέχθηκε στα Κονιά φέρεται να εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε αγροτική περιοχή της Τσάδας παρά τον δρόμο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE