ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά βίας εναντίον γιατρών στην Κύπρο»

«Όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά βίας εναντίον γιατρών στην Κύπρο»

Δεν θα ανεχθεί επιθέσεις βίας εναντίον των μελών του ο ΠΙΣ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, στην οποία καταδικάζει πρόσφατο περιστατικό άσκησης βίας εναντίον γιατρού στη Λεμεσό και καλεί τους εργαζόμενους στον τομέα υγείας και όλους τους Κύπριους να απομονώσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

«Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό της άσκησης σωματικής βίας εναντίων ιατρού που εργάζεται στο Παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΙΣ. Τέτοια περιστατικά, προστίθεται, «συμβαίνουν όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια στα κρατικά νοσηλευτήρια και είναι καταδικαστέα». Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, «για τη σημερινή κατάσταση δεν ευθύνονται οι γιατροί και οι εργαζόμενοι, αλλά η ίδια η πολιτεία, η οποία έχει αφήσει τους οργανισμούς αυτούς να παρακμάζουν και να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν πλήρως στις ανάγκες των ασθενών». «Οι επαγγελματίες υγείας και ειδικότερα οι γιατροί που εργάζονται στο δημόσιο βιώνουν καθημερινά έκρυθμες καταστάσεις χωρίς τα απαραίτητα υλικά και με τραγικές ελλείψεις προσωπικού», συνεχίζει η ανακοίνωση. Ως ηγεσία του ΠΙΣ, σημειώνεται, «αναφέρουμε ότι δεν θα μείνουμε απαθείς σε τέτοιου είδους περιστατικά». «Ως γιατροί και εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας δεν θα ανεχθούμε παρόμοιες επιθέσεις εναντίον των μελών μας και καλούμε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τον κυπριακό λαό να απομονώσει τέτοιου είδους συμπεριφορές και να αγωνιστούμε μαζί για ένα σύστημα υγείας που να μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας περίθαλψη με συνθήκες αξιοπρέπειας για όλους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΛΕΜΕΣΟΣ: Γρονθοκόπησε και έβρισε γυναίκα γιατρό αλλά αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος – Έγινε «ταύρος» όταν του εξήγησαν ότι δεν θα πάρει ιατρική βεβαίωση για τη μητέρα του

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top