ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωκαϊδης: «Να μην παρασυρθούμε στη λήθη που δημιουργεί η εντύπωση μιας επίπλαστης ομαλότητας»

Φωκαϊδης: «Να μην παρασυρθούμε στη λήθη που δημιουργεί η εντύπωση μιας επίπλαστης ομαλότητας»

Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης κάλεσε όλους να μην παρασυρθούν στη λήθη που δημιουργεί η εντύπωση μιας επίπλαστης ομαλότητας στην οποία οδηγεί μέρα με τη μέρα η διαιώνιση μιας αργόσυρτης και σιωπηρής διχοτόμησης.

Θα πρέπει, είπε, να συνεχισθεί ο αγώνας, παραμένοντας προσηλωμένοι στο στόχο της απελευθέρωσης της πατρίδας και επανένωσης του νησιού σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και αξιοπρέπειας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου. Με μια λύση, ανέφερε, χωρίς ξένες κηδεμονίες και αναχρονιστικά συστήματα εγγυήσεων. Στον επιμνημόσυνο λόγο του στο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων της κοινότητας Πολεμίου, των εννέα μελών του 85ου λόχου Πολεμίου που έπεσαν κατά τις μάχες της Τυλληρίας, τον Αύγουστο του 1964, καθώς επίσης και των τριών κατοίκων της κοινότητας που θυσιάστηκαν προασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής, που πραγματοποίησαν από κοινού, στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης, το Κοινοτικό Συμβούλιο Πολεμίου και οι οικογένειες ηρώων κοινότητας Πολεμίου, ο Υπουργός 'Αμυνας εξήρε τη θυσία των ηρώων, σημειώνοντας ότι όχι μόνο δεν ντρόπιασαν τους προγόνους τους, αλλά υπήρξαν αντάξιοι και υπέρτεροι σε γενναιότητα και ηρωισμό. Ο Υπουργός Άμυνας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον 85ο λόχο Πολεμίου και στις σημαντικές απώλειες που είχε κατά τους βομβαρδισμούς της περιοχής από την τουρκική αεροπορία. Όλοι τους πολέμησαν γενναία, είπε, για απόκρουση του Τούρκου εισβολέα το καλοκαίρι του 1964. Τα σχέδια της Τουρκίας απετράπησαν, ανέφερε ο κ.Φωκαιδης, λογω κυρίως της γενναιότητας που επέδειξαν τόσο τα μάχιμα τμήματα, όσο και ολόκληρος ο πληθυσμός που βοήθησε με κάθε τρόπο. Η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, ωστόσο, είχε αρχίσει να εκδηλώνεται ανοικτά, και το 1974 εισβάλλει και διχοτομεί την Κύπρο, με το Πολέμι να καταγράφει άλλους τρεις νεκρούς ήρωες στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, κατέληξε. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top