ΚΟΣΜΟΣ

ΣΥΡΙΑ: Υπό τον έλεγχο του Συριακού στρατού μεγάλο έδαφος στα σύνορα με την Ιορδανία

ΣΥΡΙΑ: Υπό τον έλεγχο του Συριακού στρατού μεγάλο έδαφος στα σύνορα με την Ιορδανία

Ο στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί του έθεσαν υπό τον έλεγχό τους περιοχή 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Ιορδανία από τους επαναστάτες, στο πλαίσιο επίθεσης που έγινε την Πέμπτη, σύμφωνα με δύο επαναστατικές ομάδες.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, στρατιωτικό μέσο ενημέρωσης υπό τον έλεγχο της Χεζμπολάχ, στενού συμμάχου της συριακής κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι ο στρατός και οι σύμμαχοί του έχουν ανακτήσει τον έλεγχο σε όλα τα σημεία διέλευσης και συνοριακού ελέγχο στη Σουέιντα, μια από τις τέσσερις επαρχίες που συνορεύουν με την Ιορδανία. Οι ομάδες των επαναστατών, ορισμένες εξ αυτών υποστηριζόμενες από δυτικά και αραβικά κράτη, έχουν υπό τον έλεγχό τους μεγάλο μέρος των νοτιοδυτικών συνόρων της χώρας με την Ιορδανία και το Ισραήλ. Η επαρχία Σουέιντα δεν περιλαμβάνεται στην κατάπαυση του πυρός, την οποία διαπραγματεύτηκαν ΗΠΑ και Ρωσία σε κοντινές νοτιοδυτικές περιοχές τον Ιούλιο. Ο Σαΐντ Σαέφ εκπρόσωπος Τύπου της υποστηριζόμενης από τη Δύση επαναστατικής ομάδας Tαξιαρχία του Μάρτυρα Αχμέντ Αμπντό ανέφερε ότι η επίθεση της Πέμπτης έγινε από δύο πλευρές. «Το μεγαλύτερος μέρος της ανατολικής αγροτικής περιοχής της Σουέιντα είναι τώρα στα χέρια του καθεστώτος», πρόσθεσε. Από ΚΥΠΕ *Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top