ΚΟΣΜΟΣ

«Τραβεστί για τη Γερμανία» - Διακωμωδούν προεκλογική εκστρατεία ακροδεξιού κόμματος

«Τραβεστί για τη Γερμανία» - Διακωμωδούν προεκλογική εκστρατεία ακροδεξιού κόμματος

Γερμανοί τραβεστί χρησιμοποιούν τη σάτιρα για να διακωμωδήσουν την αντι-ισλαμική προεκλογική εκστρατεία ακροδεξιού κόμματος, κερδίζοντας την επιδοκιμασία των Γερμανών ψηφοφόρων.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι τραβεστί δημιούργησαν το Τραβεστί για τη Γερμανία (TfD), όνομα που μοιάζει με το Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το όνομα του κύριου ακροδεξιού κόμματος της χώρας, και έχουν εγκαινιάσει εκστρατεία στο Facebook με σχεδόν 7.000 οπαδούς (followers). Η προεκλογική εκστρατεία του AfD επικεντρώνεται σε μηνύματα που υποδεικνύουν ότι τα ισλαμικά ήθη και έθιμα δεν ανήκουν στη Γερμανία. Αυτό έχει αφήσει μια άσχημη γεύση σε πολλούς Γερμανούς και το TfD βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τη μόδα των τραβεστί και το χιούμορ για να διακωμωδήσει τα προεκλογικά πλακάτ του AfD. Οι αφίσες του AfD δείχνουν Γερμανίδες που φορούν μπικίνι ή κρατώντας ψηλά ποτήρια με κρασί με αναρτήσεις όπως «Μπούρκα; Προτιμώ μπικίνι!» και «Μπούρκα; Μου αρέσει το (κρασί) Βουργουνδίας». Στις αφίσες είναι έντονη η παρουσία του σλόγκαν του κόμματος «Σε προκαλώ, Γερμανία!» Η εκδοχή του TfD χρησιμοποιεί το ανοιχτό μπλε χρώμα του κόμματος, αλλά αντικαθιστά το κόκκινο βέλος του αντιμεταναστευτικού κόμματος με κόκκινες ψηλοτάκουνες γόβες. «Καταπιείτε το απαίσιο Βουργουνδίας σας, μόνοι! Εγώ Προτιμώ Προσέκο», αναγράφεται σε ένα πόστερ με μια φωτογραφία της Τζιζέλα Σόμμερ, ενός από αρκετούς γενειοφόρους άνδρες ντυμένους ως γυναίκες με σηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο στα πλακάτ του TfD, τα οποία περιλαμβάνουν τα hashtag #NoAfD και #NoNaziPack. Η εκστρατεία του TfD έχει προσελκύσει την προσοχή αρκετών γερμανικών εφημερίδων και έχει φέρει χρώμα σε μια κατά τα άλλα σε μεγάλο βαθμό βαρετή προεκλογική εκστρατεία. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές και να αναλάβει τα ηνία της χώρας για τέταρτη φορά, χωρίς μεγάλο πρόβλημα. «Δεν νομίζω ότι όλα τα μέλη του AfD είναι Ναζί, αλλά το κόμμα τηρεί έναν απαίσιο ρατσιστικό τόνο τον οποίο σίγουρα ασπάζονται πολλά από τα μέλη του», ανέφερε ο ηγέτης του TfD Τζάκι-Ο Βάινχαους. Ο υπεύθυνος για τα ΜΜΕ του φανταστικού κόμματος Μπούφαλο Μέους είπε ότι λαμβάνει περίπου 50 μηνύματα στο Facebook καθημερινά από ανθρώπους που ρωτούν πώς μπορούν να γίνουν μέλη του TfD. «Θέλαμε μόνο να δημιουργήσουμε ένα έργο τέχνης», ανέφερε ο κ. Μέους, «αλλά ορισμένοι άνθρωποι νομίζουν ότι είμαστε αληθινό κόμμα». Μας ρωτάνε: «Πώς μπορώ να εγγραφώ; Πώς μπορώ να σας ψηφίσω;» Άλλα μηνύματα δεν είναι τόσο ευχάριστα. Άλλοι διαδικτυακοί αναγνώστες έχουν καταραστεί τα μέλη της ομάδας να πεθάνουν από λιθοβολισμό ή απαγχονισμό. Ο κύριος στόχος της ομάδας είναι να κάνει τους 17 εκατομμύρια Γερμανούς που δεν ψήφισαν το 2013 να πάνε να ψηφίσουν. Από ΚΥΠΕ *Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες



Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για εντοπισμό των κουκουλοφόρων που βανδάλισαν το βράδυ της Πέμπτης τα κλειστά γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, στην οδό Γιώργου Θυρώτου, στη Λεμεσό, καθώς και σταθμευμένα οχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top