ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριανού: «Φταίω εγώ, γιατί ο κ. Αναστασιάδης μου έστειλε την επιστολή;» - «Αγαπούμε τον Χριστόφια αλλά…»

Κυπριανού: «Φταίω εγώ, γιατί ο κ. Αναστασιάδης μου έστειλε την επιστολή;» - «Αγαπούμε τον Χριστόφια αλλά…»

Για την αποστολή των εγγράφων του Κραν Μοντάνα από πλευράς Προέδρου και προς το πρόσωπο του αλλά και για τον Δημήτρη Χριστόφια, μίλησε ο γ.γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, το πρωί της Πέμπτης 31/8, στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Ο κ. Κυπριανού αρχικώς, παραδέχτηκε ότι τα έγγραφα όντως τα έλαβε και εκείνος (πέραν συγκεκριμένου Μ.Μ.Ε). Ακολούθως ισχυρίστηκε ότι αυτό, έγινε με καθυστέρηση δυο εβδομάδων από την ημερομηνία αποστολής που αναγράφεται στο φάκελο κι ότι ήταν μεγάλη η έκπληξη του όταν τα αντίκρισε. Ο γ.γ του ΑΚΕΛ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την πράξη αυτή του Προέδρου, διερωτώμενος ρητορικώς, γιατί προέβη σε αυτή την ενέργεια. Όταν η δημοσιογράφος της εκπομπής ρώτησε τον κ. Κυπριανού, αν ο ίδιος θα ανακοίνωνε από μόνος του ότι παρέλαβε κι αυτός τα έγγραφα, ο ηγέτης του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι δεν θα το έπραττε και με ενοχλημένο ύφος προχώρησε λέγοντας χαρακτηριστικά, « ζήτησα επιστολή από τον κ. Αναστασιάδη; Φταίω εγώ, γιατί ο Αναστασιάδης αποφάσισε να στείλει την επιστολή;». Στο τέλος της συζήτησης αποκάλυψε ότι η ενέργεια του Προέδρου είχε σκοπιμότητα και δεν ήταν άλλη από το να εμπλέξει και τον ίδιο στην εν υπόθεση της διαρροής. Υπενθυμίζεται ότι ο πολιτικός σάλος γύρω από τα απόρρητα έγγραφα προκλήθηκε όταν άλλο Μ.Μ.Ε δημοσιοποίησε όχι το περιεχόμενο τους, αλλά την ενέργεια του Προέδρου να τους τα αποστείλει. Εδώ να σημειώσουμε ότι ως ThemaOnline, αποφύγαμε για λόγους δεοντολογίας να ασχοληθούμε με το εν λόγω θέμα καθότι αφορούσε  - αρχικά τουλάχιστον - αποκλειστικά συναδέλφους από άλλο Μ.Μ.Ε. Η εξέλιξη όμως του όλου ζητήματος κι η "εμπλοκή" κι άλλων πολιτικών προσώπων στην λεγόμενη διαρροή, μας αναγκάζει ως οφείλουμε να καλύψουμε τα γεγονότα στο πλαίσιο της επικαιρότητας. "Αγαπούμε τον Χριστόφια αλλά…" Σε σχέση με τον Δημήτρη Χριστόφια και τα όσα είπε σε συνέντευξη του την Τετάρτη 30/8 στον τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Κυπριανού δήλωσε: «Ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι ιστορικό στέλεχος και ηγέτης του κόμματος για 20 χρόνια. Τον σεβόμαστε και τον αγαπούμε τον Δημήτρη Χριστόφια αλλά έχουμε διαφορετικές απόψεις». Ο κ. Κυπριανού έριξε τα «καρφιά» του υποστηρίζοντας ότι πλάι και δίπλα από τον Δημήτρη Χριστόφια στο ΑΚΕΛ, έμαθε πως όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις τις συζητούν εσωκομματικά  για να βρουν κοινές συνισταμένες, εκφράζοντας έτσι έμμεσα την διαφωνία του για τα όσα είπε δημόσια, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χριστόφιας ανάμεσα σε άλλα υποστήριξε ότι το ΑΚΕΛ ήταν πολύ ήπιο με τον κ. Αναστασιάδη όλο αυτό το διάστημα ενώ αποκάλυψε και την έντονη διαφωνία του με την επιλογή τότε του Μαίκ Σπανού. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βούρκωσε στον αέρα ο Δ. Χριστόφιας – «Υπάρχει άλλο άτομο από το ΑΚΕΛ που έπρεπε να ήταν στη θέση Βενιζέλου» – «Πικρή ιστορία ο Κατσουρίδης» – VIDEO

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Τη θέση ότι τα ενεργειακά θα μπορούσαν να «σπρώξουν» τη διαδικασία στο κυπριακό επαναλαμβάνει με φορτικό τρόπο το ΑΚΕΛ, το οποίο ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συζητηθεί η πρότασή του. Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε πως το ΑΚΕΛ από το τον Δεκέμβρη του 2020 έχει δώσει συγκεκριμένη πρόταση και στον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στον Νίκο Χριστοδουλίδη, για το «πως μπορούμε να βγούμε μπροστά».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top