ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανοί μεγιστάνες επενδύουν στο τεχνητό κρέας – « Σε 30 χρόνια οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να σκοτώνουν ζώα για το κρέας τους»

Αμερικανοί μεγιστάνες επενδύουν στο τεχνητό κρέας – « Σε 30 χρόνια οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να σκοτώνουν ζώα για το κρέας τους»

Σε 30 χρόνια από σήμερα οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να σκοτώσουν τα ζώα για να τραφούν με κρέας, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg o ιδρυτής της εταιρίας Virgin, Ρίτσαρντ Μπάνσον, αφού μαζί με τον Μπιλ Γέιτς, μεγιστάνα της Microsoft και τον πρώην πρόεδρο της General Motors, Τζακ Γουέλς, επενδύουν στη παραγωγή τεχνητού κρέατος.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Zougla.gr, οι Μπιλ Γκέιτς, Ρίτσαρντ Μπράνσον και Τζακ Γουέλς, αποφάσισαν να συνεργαστούν, μέσω μιας start-up εταιρίας, της Memphis Meat. Η εταιρία, διεξάγει έρευνες για πιθανό υποκατάστατο του κρέατος (in vitro meat), με σκοπό τη μελλοντική του χρήση ως τροφή, με την εφημερίδα Le Figaro να αναφέρει σχετικά με τη κίνηση του Γκέιτς ότι έχουν συγκεντρωθεί 22 εκατομμύρια δολάρια στην Memphis Meats, χωρίς να έχει διαθέσει το προϊόν της στην αγορά. Δημοσίευμα του National Geographic, που επικαλείται το zougla.gr, μιλά για παλαιότερη επένδυση του Μπιλ Γκέιτς στο παρελθόν σε μια άλλη start-up εταιρία Beyond Meat. H εν λόγο εταιρία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατάφερε να φτιάξει τόσο καλό «ψεύτικο κοτόπουλο», από σόγια και αμάραντο, που ξεγέλασε τον συντάκτη στήλης φαγητού των New York Timew, Μαρκ Μπίτμαν. Ακόμη μια εταιρία έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες παραγωγής τεχνητού κρέατος, η start-up Moder Meadow, από μυϊκά ζωικά κύτταρα. Το πρώτο συνθετικό μπέρκερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δημιούργησε ο Μαρκ Πόστ από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, το οποίο όπως δήλωσε ο ίδιος, πρέπει να βρει έναν τρόπο για να προσθέσει και το απαραίτητο λίπος στο συνθετικό μπέρκερ. Με πληροφορίες από zougla.gr *Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top