ΚΟΣΜΟΣ

Τα σχέδια της Βρετανίας για τους Ευρωπαίους εργαζόμενους μετά το Brexit

Τα σχέδια της Βρετανίας για τους Ευρωπαίους εργαζόμενους μετά το Brexit

Η Βρετανία θα τερματίσει την ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων εργαζομένων αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit και θα εισάγει μέτρα για να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών χαμηλής εξειδίκευσης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζει η εφημερίδα Guardian.

  Η εφημερίδα επικαλείται ένα κυβερνητικό έγγραφο που διέρρευσε. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει το έγγραφο αυτό. Σύμφωνα με το δημοσιεύμα πάντως, ακόμη δεν το έχουν υιοθετήσει οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι. «Για να το θέσουμε ξεκάθαρα, αυτό σημαίνει ότι, για να θεωρείται πολύτιμη για τη χώρα συνολικά, η μετανάστευση δεν θα πρέπει να ωφελεί μόνο τους ίδιους τους μετανάστες αλλά και τους υφιστάμενους κατοίκους», αναφέρεται στο κείμενο. Στο έγγραφο περιγράφεται η εισαγωγή, σε φάσεις, ενός νέου μεταναστευτικού συστήματος που τερματίζει το δικαίωμα εγκατάστασης στη Βρετανία για τους περισσότερους Ευρωπαίους μετανάστες ενώ ταυτόχρονα επιβάλλονται σκληρότεροι, νέοι περιορισμοί στο δικαίωμά τους να φέρνουν στη χώρα μέλη της οικογένειάς τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top