ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 8 Ρίχτερ στο Μεξικό – Ο ισχυρότερος από το 1985

Σεισμός 8 Ρίχτερ στο Μεξικό –  Ο ισχυρότερος από το 1985

Κάτοικοι της Πόλης του Μεξικού έτρεξαν στους δρόμους φορώντας τις πυτζάμες τους και ακούγονταν παντού συναγερμοί μετά τον σεισμό που κτύπησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (7/9)

Σεισμός 8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ (7/9) στη θαλάσσια περιοχή νότια του Μεξικού, σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ. Ο σεισμός έσεισε κτίρια στο κέντρο και στα νότια της χώρας, προκαλώντας τους κατοίκους να τρέξουν στους δρόμους της πρωτεύουσας. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν αναφορές για μεγάλες ζημιές. Το τμήμα πολιτικής προστασίας του Μεξικού είπε ότι ο σεισμός ήταν ο ισχυρότερος από τον καταστροφικό σεισμό του 1985, που έριξε κτίρια και άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς. Κάτοικοι της Πόλης του Μεξικού έτρεξαν στους δρόμους φορώντας τις πυτζάμες τους και ακούγονταν παντού συναγερμοί μετά τον σεισμό που κτύπησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Σε κάποιες γειτονιές παρατηρήθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 123 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιαπάν, σε βάθος 33 χλμ. Βέβαιο είναι ότι ο σεισμός είχε μεσαίο βάθος, κοντά στα 35 χιλιόμετρα και επίκεντρο στη θάλασσα, γεγονός που ίσως έχει βοηθήσει στον περιορισμό των καταστροφών. Το γεγονός ότι το επίκεντρο εντοπίζεται στη θάλασσα έχει σημάνει συναγερμό και για τσουνάμι στις ακτές του Μεξικού, της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Νικαράγουας, της Κόστα Ρίκα, του Παναμά και της Ονδούρας.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top