Σεισμός 8 Ρίχτερ στο Μεξικό – Ο ισχυρότερος από το 1985

Σεισμός 8 Ρίχτερ στο Μεξικό –  Ο ισχυρότερος από το 1985

Κάτοικοι της Πόλης του Μεξικού έτρεξαν στους δρόμους φορώντας τις πυτζάμες τους και ακούγονταν παντού συναγερμοί μετά τον σεισμό που κτύπησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (7/9)

Σεισμός 8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ (7/9) στη θαλάσσια περιοχή νότια του Μεξικού, σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ. Ο σεισμός έσεισε κτίρια στο κέντρο και στα νότια της χώρας, προκαλώντας τους κατοίκους να τρέξουν στους δρόμους της πρωτεύουσας. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν αναφορές για μεγάλες ζημιές. Το τμήμα πολιτικής προστασίας του Μεξικού είπε ότι ο σεισμός ήταν ο ισχυρότερος από τον καταστροφικό σεισμό του 1985, που έριξε κτίρια και άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς. Κάτοικοι της Πόλης του Μεξικού έτρεξαν στους δρόμους φορώντας τις πυτζάμες τους και ακούγονταν παντού συναγερμοί μετά τον σεισμό που κτύπησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Σε κάποιες γειτονιές παρατηρήθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 123 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιαπάν, σε βάθος 33 χλμ. Βέβαιο είναι ότι ο σεισμός είχε μεσαίο βάθος, κοντά στα 35 χιλιόμετρα και επίκεντρο στη θάλασσα, γεγονός που ίσως έχει βοηθήσει στον περιορισμό των καταστροφών. Το γεγονός ότι το επίκεντρο εντοπίζεται στη θάλασσα έχει σημάνει συναγερμό και για τσουνάμι στις ακτές του Μεξικού, της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Νικαράγουας, της Κόστα Ρίκα, του Παναμά και της Ονδούρας.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Σε ένα ακόμη δείγμα κλιμάκωσης έντασης, το κατοχικό καθεστώς προχώρησε στη σύλληψη πέντε Ελληνοκυπρίων προσφύγων, στο κατεχόμενο Τρίκωμο, το οποίο είχαν επισκεφθεί. Οι κατοχικές αρχές αφού τους συνέλαβαν, τους απήγγειλαν τις κατηγορίες, της κατασκοπείας και τους οδήγησαν στα μπουντρούμια του Αττίλα. Το ψευδοδικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους, για τρεις ημέρες. Το υπουργείο εξωτερικών παρακολουθεί τη νέα αυτή προκλητική κίνηση από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος και έχει ήδη προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

BEST OF TOTHEMAONLINE