Σεισμός 8 Ρίχτερ στο Μεξικό – Ο ισχυρότερος από το 1985

Σεισμός 8 Ρίχτερ στο Μεξικό –  Ο ισχυρότερος από το 1985

Κάτοικοι της Πόλης του Μεξικού έτρεξαν στους δρόμους φορώντας τις πυτζάμες τους και ακούγονταν παντού συναγερμοί μετά τον σεισμό που κτύπησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (7/9)

Σεισμός 8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ (7/9) στη θαλάσσια περιοχή νότια του Μεξικού, σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ. Ο σεισμός έσεισε κτίρια στο κέντρο και στα νότια της χώρας, προκαλώντας τους κατοίκους να τρέξουν στους δρόμους της πρωτεύουσας. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν αναφορές για μεγάλες ζημιές. Το τμήμα πολιτικής προστασίας του Μεξικού είπε ότι ο σεισμός ήταν ο ισχυρότερος από τον καταστροφικό σεισμό του 1985, που έριξε κτίρια και άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς. Κάτοικοι της Πόλης του Μεξικού έτρεξαν στους δρόμους φορώντας τις πυτζάμες τους και ακούγονταν παντού συναγερμοί μετά τον σεισμό που κτύπησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Σε κάποιες γειτονιές παρατηρήθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 123 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιαπάν, σε βάθος 33 χλμ. Βέβαιο είναι ότι ο σεισμός είχε μεσαίο βάθος, κοντά στα 35 χιλιόμετρα και επίκεντρο στη θάλασσα, γεγονός που ίσως έχει βοηθήσει στον περιορισμό των καταστροφών. Το γεγονός ότι το επίκεντρο εντοπίζεται στη θάλασσα έχει σημάνει συναγερμό και για τσουνάμι στις ακτές του Μεξικού, της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Νικαράγουας, της Κόστα Ρίκα, του Παναμά και της Ονδούρας.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE