ΚΟΣΜΟΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: Ελαφρά μειωμένη η προσέλευση στις κάλπες σε σύγκριση με το '13 – Ψήφισε η Μέρκελ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: Ελαφρά μειωμένη η προσέλευση στις κάλπες σε σύγκριση με το '13 – Ψήφισε η Μέρκελ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών, η προσέλευση στις κάλπες στις 12.00 τοπική ώρα ήταν ελαφρά μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη στις περασμένες εκλογές του 2013.

Ειδικότερα, τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν πως σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι είχε προσέλθει στις κάλπες το 41,1% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε σύγκριση με το 41,4% που είχε συμμετάσχει στις εκλογές που διεξήχθησαν πριν από τέσσερα χρόνια. Ψήφισε το μεσημέρι στο κεντρικό Βερολίνο η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ Η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προσήλθε σήμερα το μεσημέρι για να ψηφίσει σε εκλογικό τμήμα που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της, στο κεντρικό Βερολίνο. Η Καγκελάριος, συνοδεύονταν από τον σύζυγό της, Γιόακιμ Ζάουερ, o οποίος κρατούσε και την απαραίτητη ομπρέλα καθώς από το πρωί βρέχει στη γερμανική πρωτεύουσα, γεγονός που σε συνδυασμό με τον μαραθώνιο που διεξάγεται στο κέντρο της πόλης, δεν διευκολύνει ιδιαίτερα την κυκλοφορία των ψηφοφόρων. Η Άγκελα Μέρκελ ήταν ιδιαίτερα χαμογελαστή κατά την προσέλευση της στην κάλπη, κάτι που δικαιολογείται και από τα καλά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο κόμμα της –τους Χριστιανοδημοκράτες-  έναντι του βασικού της αντιπάλου, του Μάρτιν Σουλτς απο το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών. Αγκάθι στις αναμενόμενες καλές εκλογικές επιδόσεις των Χριστιανοδημοκατών, ενδέχεται να αποτελέσει η είσοδος του ακροδεξιού «Εναλλακτική για τη Γερμανία» στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, είσοδος που αν επαληθευτεί θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές  στο γερμανικό πολιτικό σκηνικό. ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top