ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ 4/10 - ΚΥΠΡΟΣ: Δηλητηριάζουν αδέσποτα που ταΐζουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες - Σοβαρά κρούσματα βίας κατά ζώων

ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ 4/10 - ΚΥΠΡΟΣ: Δηλητηριάζουν αδέσποτα που ταΐζουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες - Σοβαρά κρούσματα βίας κατά ζώων

Σοβαρά κρούσματα βίας κατά ζώων, δηλητηριάσεις και αδέσποτα είναι μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα που ανέφερε στο ThemaOnline, o Πρόεδρος του «Κόμματος για τα Ζώα» και σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κυριάκου, και για το 2017.

Του Χρίστου Ζήνωνος Με αφορμή την 4η Οκτωβρίου, Ημέρα των Ζώων, ο κ. Κυριάκου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι μέσα στο 2017 σημειώθηκαν, για ακόμα μια χρονιά, σοβαρά κρούσματα βίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον παροπλισμό αριθμού σκύλων πρόσφατα, λόγω προσωπικών διαφορών. Ο κ. Κυριάκου αναφέρθηκε και στις δηλητηριάσεις ζώων, οι οποίες φαίνεται να σημειώνουν αύξηση, ιδιαίτερα όσον αφορά τις γάτες. Ο σύμβουλος του Προέδρου, μίλησε για περιπτώσεις όπου, ενώ πολίτες τοποθετούσαν δοχεία με τροφή και νερό για αδέσποτα, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να δηλητηριάσουν στοχευμένα τα ζώα. Ο κ. Κυριάκου έγινε δέκτης παραπόνου την Τρίτη 3/10 από πολίτη ο οποίος δέχτηκε απειλή από άτομο που δεν συμφωνεί με το τάισμα των αδέσποτων, ότι «θα πάρει τα μέτρα του». Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο κ. Κυριακού, παροτρύνει τους πολίτες να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά στην Αστυνομία, έτσι ώστε όταν οι απειλές γίνουν πράξη να διευκολύνετε το έργο των αρχών. Το θέμα της παροχής τροφής και νερού από πολίτες έξω από πολίτες, πρέπει να λύνεται στην διαχειριστική επιτροπή Πρόταση από το Κόμμα για τα Ζώα δύο φάσεων, με καταμέτρηση και στείρωση των αδέσποτων βρίσκεται υπό συζήτηση με τους αρμοδίους με σκοπό τον περιορισμό του φαινομένων. Το παράδειγμα της Ουκρανίας, όπου μέσω εφαρμογής κινητών και υπολογιστών, χρήστες-μέλη της εφαρμογής φωτογραφίζουν αδέσποτα και δηλώνουν στοιχεία όπως, φύλο, είδος, περιοχή και άλλα, θα μεταβιβάζονται σε τράπεζα δεδομένων, προτείνει ο κ. Κυριακου. Με αυτό τον τρόπο, φιλοζωικές οργανώσει και αρμόδιες αρχές θα μπορούν να επιλαμβάνονται πιο άμεσα και στοχευμένα κάθε περιστατικού. Επίσης, πρόταση κανονισμού που θα ρυθμίζει τα είδη ζώων που θα πωλούνται από τα καταστήματα πώλησης ζώων (pet-shops) βρίσκεται στην Γενική Εισαγγελία, δήλωσε στο ThemaOnline, με την σκυτάλη να δίνεται στην συνέχεια στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για δημόσια διαβούλευση και μετά στην Ολομέλεια της Βουλής. Η πρόταση έχει στόχο την δημιουργία λίστας με ζώα τα οποία θα επιτρέπονται να πωλούνται, βάζοντας έτσι φρένο στην αγορά εξωτικών ζώων. Παρόλο που η πώληση ζώων σε καζαντί απαγορεύεται από τον νόμο, ο σύμβουλος του προέδρου δηλώνει ότι το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί πλήρως και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό όπου ιδιοκτήτης καζαντί έχει καταγγελθεί επανειλημμένα και ακόμα επιμένει. Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριάκου είπε ότι τι θέμα πρέπει να εξεταστεί και σε συνεργασία με τους Επάρχους, αφού αυτοί είναι που εκδίδουν τις σχετικές άδειες και σε περιπτώσεις όπου κάποιος πωλεί ζώα να ακυρώνεται η άδια για το καζαντί. Την ανάγκη δημιουργίας χώρου όπου θα φιλοξενούνται σε περιπτώσεις κατάσχεσης, τόνισε ο κ. Κυριάκου, αφού όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν μπορούν οι Αστυνομικοί σταθμοί να γίνουν ζωολογικοί κήποι» και εξήγησε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν μπορούν να γίνουν κατασχέσεις αφού δεν έχουν που να βάλουν τα ζώα οι αστυνομικοί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Η νηστεία είναι ένας σημαντικός τρόπος άσκησης ωστόσο αν δεν υπάρχει πνευματική διάσταση, γίνεται απλά μια δίαιτα, όπως εξήγησε ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού, ο οποίος μίλησε στο Themaonline.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top