ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στις Κεντρικές Φυλακές από τις 16/12/2015 για ανθρωποκτονία που δεν διέπραξε – Καταδικάστηκε εν τέλει για ξυλοδαρμό της συζύγου του – Έφεση στο Ανώτατο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στις Κεντρικές Φυλακές από τις 16/12/2015 για ανθρωποκτονία που δεν διέπραξε – Καταδικάστηκε εν τέλει για ξυλοδαρμό της συζύγου του – Έφεση στο Ανώτατο

Από τις 16/12/2015 ο 60χρονος Ονέλ Φλορέα κρατείτο ως υπόδικος αντιμετωπίζοντας κατηγορία ανθρωποκτονίας της συζύγου του Mariana Onel, που είχε βρεθεί νεκρή στο γηροκομείο όπου εργαζόταν στον Λυκαβητό την ίδια ημέρα (16/12).

Του Φάνη Μακρίδη

Η επιστημονική μαρτυρία της ιατροδικαστού της Δημοκρατίας, Αγγελικής Παπέττα, ωστόσο, κρίθηκε από το δικαστήριο ακλόνητη κι αξιόπιστη, με αποτέλεσμα ο Ονέλ να απαλλαγεί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Κι αυτό γιατί, αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο θάνατος της άτυχης Mariana Onel προήλθε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Αθώος ο 60χρονος στην κατηγορία ανθρωποκτονίας της γυναίκας του – Του είχε πει ότι ερωτεύτηκε άλλον

Παρ΄ όλα αυτά, ο κατηγορούμενος δεν έμελλε να αποφυλακιστεί. Την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών (24/10/2017), αφού κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης στην θανούσα. Ποινή που θεωρείται ως εκτελεστέα από τις 16/12/2015, οπότε είχε συλληφθεί.

«Αποφασίσαμε ότι τις κακώσεις που έφερε η Μαριάνα, της είχε προκαλέσει ο Κατηγορούμενος, ο οποίος είχε εισέλθει στο πλυσταριό του γηροκομείου, το βράδυ της 15/12/2015, όπου βρισκόταν και εκτελούσε κάποιες εργασίες η Μαριάνα», έγραψε στην απόφασή του το δικαστήριο.

Η υπόθεση που χαρακτηρίζεται πρωτοφανής, δεν θα κλείσει εδώ. Την περασμένη Παρασκευή (27/10), ο Ονέλ Φλορέα εφεσίβαλε την απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Η δικηγόρος του, Μιράντα Αγγελίδου (δικηγορικό γραφείο «Νικόλας Αγγελίδης & Συνεργάτες»), μιλώντας στο ThemaOnline για τους λόγους της Έφεσης, ανέφερε: «Από τη στιγμή που το Κακουργιοδικείο έκανε αποδεκτή την μαρτυρία της ιατροδικαστού Αγγελικής Παπέττα, η οποία διενήργησε αυτοψία στη σκηνή, αλλά και τη νεκροτομή, στην παρουσία μάλιστα των Νικόλα Χαραλαμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους, δεν θα έπρεπε να καταδικαστεί για πρόκληση σωματικής βλάβης. Βάσει της μαρτυρίας της κας Παπέττα το δικαστήριο απάλλαξε τον κατηγορούμενο από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Αποδέχθηκε την μαρτυρία της κας Παπέττα, η οποία προσδιόριζε ως αιτία θανάτου των έμφραγμα και εξηγούσε ότι τα σημάδια στο πρόσωπο της θανούσας ήταν συνέπεια της πτώσης μετά το έμφραγμα που υπέστη και όχι αποτέλεσμα κτυπημάτων. Το δικαστήριο είχε απορρίψει την μαρτυρία της ειδικού από την Ελλάδα, της κας Σπηλιωπούλου, που είχε γνωματεύσει εξ αποστάσεως και μέσω φωτογραφιών ότι ο θάνατος προήλθε από τα κτυπήματα που δήθεν δέχθηκε από τον σύζυγό της η θανούσα».

Η κα Αγγελίδου πρόσθεσε: «Ο πελάτης μας είναι φιλήσυχος άνθρωπος. Μετά που η γυναίκα του τού είχε ανακοινώσει ότι θέλει να χωρίσουν, είχαν φιλικές επαφές. Μια ημέρα πριν από τον θάνατό της έπιναν καφέ. Υπάρχει μαρτυρία της αδερφής της θανούσας, σύμφωνα με την οποία ο πελάτης μας δεν ήταν βίαιος και ποτέ δεν είχε βιαιοπραγήσει εναντίον της συζύγου του. Παρήλθαν και μέρες μετά την ανακοίνωση από την θανούσα στον πελάτη μας, ότι θέλουν να χωρίσουν. Δεν μπορούσε να ενεργήσει εν βρασμώ ψυχής για κάτι που ήξερε και είχε αποδεχθεί».

Η δικηγόρος του 60χρονου, πρόσθεσε ακόμη ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον πελάτη της για πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης είναι πολύ υψηλή.

Η Μιράντα Αγγελίδου κατέληξε: «Οι κακώσεις στο πρόσωπό της θανούσας αιτιολογούνται από την πτώση. Υπάρχουν επιστημονικά τεκμήρια. Τα έχει καταθέσει η Αγγελική Παπέττα, η επιστημονική άποψη της οποίας για τα αίτια του θανάτου της Mariana Onel έγινε αποδεκτή, δικαιώνοντας και τους ιατροδικαστές της Δημοκρατίας. Ο πελάτης μας είναι αθώος και θα αποδειχθεί».  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top